REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Dagiau nei 10 tūkst. lenkų išėjo į gatves protestuoti prieš tarptautinės sutarties pasirašymą, dėl kurios, pasak aktyvistų, prasidės interneto cenzūra, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas pranešė, kad jo vyriausybė ketvirtadienį pasirašys sutartį prieš falsifikavimą – ACTA (angl. Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Sutartimi siekiama nustatyti tarptautinius intelektinės nuosavybės apsaugos standartus. Bet kritikai teigia, kad sutartis apribos išraiškos laisvę. Protestuojantys programišiai įsilaužė į Lenkijos vyriausybės tinklalapius.

REKLAMA

Įvairiuose Lenkijos miestuose trečiadienį vyko demonstracijos. Protestuose daugiausia dalyvavo jaunimas. Jie demonstravo plakatus su šūkiais „Jokios cenzūros“ ir „Laisvas internetas“.

Sušaukęs specialų ministrų posėdį sutarčiai aptarti D. Tuskas sakė, kad vyriausybė nesileis šantažuojama sutarties priešininkų. Pasak jo, bus pakankamai laiko viešai aptarti sutartį prieš ją ratifikuojant parlamente.

Iki šiol ACTA sutartį pasirašė JAV, Australija, Kanada, Japonija, Marokas, Naujoji Zelandija, Singapūras ir Pietų Korėja. Lenkija sutartį turėtų pasirašyti ketvirtadienį Tokijuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų