REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2011 m. kovo 1 d. Latvijoje gyveno 2 mln. 67 tūkst. 887 žmonės. Preliminarius visuotinio gyventojų surašymo duomenis trečiadienį paskelbė Centrinė statistikos valdyba.

REKLAMA
REKLAMA

Palyginti su 2000 m. surašymo duomenimis, gyventojų skaičius Latvijoje sumažėjo 13 proc.

Latviai sudaro 62,1 proc. visų gyventojų, o rusai – 26,9 proc.

Iki paskelbiant pastarojo surašymo duomenis, buvo manoma, kad Latvijoje gyvena 2,2 mln. žmonių, bet taip pat buvo baiminamasi, kad tikrasis gyventojų skaičius gali nesiekti 2 mln.

REKLAMA

Palyginti su 2000 metais, labiausiai gyventojų sumažėjo rytinėje šalies dalyje – Latgaloje (21,1 proc.), o labiausiai padaugėjo Rygos apylinkėse (3,2 proc.).

Prezidentas Andris Berzinis mano, kad surašymo duomenys atspindi dabartines Latvijos realijas, kurios žmonėms nėra palankios. Pasak jo, priimdami sprendimus politikai privalės atsižvelgti į spartų gyventojų skaičiaus mažėjimą.

Premjeras Valdis Dombrovskis sako, kad reikia imtis priemonių, kad mažėtų emigracija, o tam visų pirma reikia pakelti gyvenimo lygį šalyje.

Be to, jis tikisi, kad dabartinį itin mažą gimstamumą galima padidinti numatant skirti papildomų lėšų vaikų darželiams ir motinystės pašalpoms pirmaisiais dvejais metais vaikui gimus. Premjeras mano, kad papildomų lėšų pavyks rasti jau šiemet arba priėmus kitų metų biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų