REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Deja! Visa tai atėjo: šalti orai ir peršalimas. Jiems nesvarbu, kad jūs nuo pat pirmų rūgštynių lapelių iki paskutiniųjų kopūstų gūžių rūpinotės organizmo vitaminų atsargomis. JIE vėl įrodė: savaitė prie jūros jums greičiau buvo stresas, nei imuniteto stiprinimas. Ir štai! Bjaurūs simptomai jau čia! Kūną krečia šaltis, nosis užgulta, gerklėje dar nestiprus, bet jau įkyrus skausmas.

REKLAMA
REKLAMA

O viskas prasidėjo nuo:

Jūs pabendravote su sergančiu kolega, giminaičiu, kaimynu ir t.t.;

patrynėte akis nešvariomis rankomis (klaviatūra ir mobiliojo telefono panelė tiesiog knibždėte knibžda ligų sukėlėjais;

REKLAMA

sušlapote kojas ar tiesiog sušalote...

Intoksikacija prasidėjo. Jūs čiaudite, gerklę skauda vis labiau, ėmė tekėti iš nosies, atsirado kosulys, o temperatūra kiek aukščiau kaip 37. Vienas ir būdų kaip kirsti smūgį iš peties – smogti vitamino C doze. Tabletėmis ar milteliais – nesvarbu, svarbu su pienu. Tas pats vitaminas – citrinoje, ir su medumi. Suvalgykite kelis geltonus vaisius ir negailėkite medaus. Dėmesio! Šis būdas tinka turintiems sveiką skrandį.

REKLAMA
REKLAMA

Sunku kramtyti ir rūgštu? Tada geriau gerkite, ir daug. Dvi citrinas pavirkite 3 – 5 litruose vandens, įdėkite pagal skonį cukraus arba medaus. Vedų virtuvė siūlo gydomąjį gėrimą iš citrinos, medaus, imbiero šaknies ir juodų maltų pipirų. Šiek tiek degina, bet puikiai sušildo.

Pašalinti iš organizmo toksinus galima geriant paprastą džiovintų vaisių kompotą. Razinos su gliukoze ir fruktoze suteiks jėgų, geležis ir amino rūgštys, esančios obuoliuose ir kuragoje (džiovintuose abrikosuose), gerai veikia kraujo sudėtį, juodosios slyvos padarys tvarką virškinimo trakte, ir viskas, kas naudingiausia, bus lengvai įsisavinta. Svarbiausia: gėrimas turi būti šiltas, jo reikia gerti daug ir būtinai palindus po apklotu, kad iškarto išprakaituotumėt. Tie, kurie tai išbandė, sekančią dieną atsikeldavo sveiki. Kitiems padeda litrai šiltos ramunėlių arbatos su medumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Perštinčią gerklę pamaloninti geriausia karštu pienu su medumi. Tik jokiu būdu kaitindami pieno su medumi nesumaišykite. Teisingiausia – geriant pieną medumi užsikąsti. Taip bus išsaugoti visi vertingi ir gydantys produktų komponentai. Kosulį sušvelnins virintas pienas su trupučiu sodos ir gabalėliu sviesto.

Svarbu! Netingėkite skalauti gerklės: arbatos, šalavijo nuovirais, ar bent jau karštu druskos ir sodos tirpalu. Kuo gerklė bus švaresnė tuo greičiau nustos skaudėti.

Nugalėti kosulį padės garstyčių lapeliai ant krūtinės ir nugaros. Neturite jėgų eiti į vaistinę? Iš sausų garstyčių ir medaus užmaišykite „tešlą“, išvoliokite blynelį ir dėkite ant krūtinės. Veikia, kaip ir tas deginantis preparatas iš vaistinės. Ropės su medumi padeda atsikosėti ir turi antiseptinį poveikį. Padarykite šakniavaisyje įdubimą, ten įdėkite porą šaukštų medaus, kai nusistovės vartokite prieš valgant.

REKLAMA

Sloga. Apsirūpinkite nosinėmis ir oru plaučiuose. Pati praeis. Kai kurie gydytojai pataria nosies turinį ne išpūsti, o išplauti. Teigia, kad kraujagyslėms ir gleivinei  vertingesnis švelnus tirpalų ir antpilų poveikis. Išbandykite. Vis vien vaistinėse pirkti lašai gleivinę akimirksniu išdžiovina. Tuo labiau, kad mes nenorime eiti į vaistinę! Jūsų nosis tikrai „padėkos“ už karštą virtą kiaušinį, ar audinio maišelį su pakaitinta druska, ar kokį pašildytą akmenuką (nuo jūros). Pasirinkite, svarbu kad tas kažkas būtų odai pakenčiamos temperatūros ir pridėkite jį prie kaktos ir prie abiejų nosies pusių.

REKLAMA

Be to, nosiai išsivalyti padeda kvėpavimo gimnastika. Ji mažina paburkimą ir gerina kraujotaką. Taigi: 4 kartus įtraukiame oro per nosį trumpais įkvėpimais, tuo metu neiškvepiame. O iškvepiame per burną tokiomis pat 4 trumpomis porcijomis, išpūsdami orą iki galo. Kartokite pratimą keletą kartų, kol pajusite efektą .

Ir apie nuotaiką. Kaip jūs besirgtumėte, pasistenkite nenusiminti. Juk vidinis nusistatymas daug svarbesnis nei bet kokie išoriniai poveikiai. Turėkite tikslą: pasveiksiu per dvi dienas, kad būtinai nueičiau į koncertą ar filmo premjerą, o gal aplankyčiau brangų žmogų, o gal – esu laukiamas ir vertinamas darbe. Svarbiausia, pasveikite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų