REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remiantis elektronikos gamintojų atstovais, būsimasis bendrovės „Google“ planšetinis kompiuteris „Nexus“ bus mažesnis, nei manyta: jo ekrano įstrižainė bus 7 coliai (17,5 cm), be to, jis kainuos ne daugiau nei 199 JAV dolerius.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, remdamasis neįvardytais šaltiniais elektronikos komponentų gamybos pramonėje, pranešė Taivano  IT leidinys „DigiTimes.com“.

REKLAMA

„Google“ valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas gruodį yra viešai paskelbęs, kad bendrovė savo pirmąjį planšetinį kompiuterį „Google Nexus“  pateiks rinkai pirmąjį šių metų pusmetį. Tačiau „DigiTimes.com“ praneša ir kitą ne mažiau svarbią naujieną: ši planšetė pagal „Google“ sumanymą tiesiogiai konkuruos ne su „Apple“ „iPad“, o su vis labiau populiarėjančiu „Amazon“ planšetiniu konpiuteriu „Kindle Fire“, kainuojančiu 199 dolerius.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu, kad buvęs „Apple“ vadovas Steve'as Jobsas savo laiku yra vetavęs „iPad“ su 7 colių ekranu modelio projektą, pareiškęs, kad tai visiškai neperspektyvi idėja.

„DigiTimes.com“ šaltinių teigimu, „Google Nexus“ kainuos tiek pat, kiek ir „Kindle Fire“, o kompiuterį valdys „Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)“ operacinė sistema.

Pasak apžvalgininkų, vien kaina „Google Nexus“ konkuruoti su „Kindle Fire“ nepajėgs: būtina gausi jam skirto skaitmeninio turinio biblioteka, kuria gali pasigirti „Amazon“ planšetė. Tiesa, „Google“ jau ėmėsi būtinų žingsnių: internete atidarė nuosavą knygų ir muzikos įrašų parduotuvę. Be to, „Google“ būtinai išnaudos ir stipriąją savo pusę – įvairias interneto paslaugas, kuriomis neabejotinai „Google Nexus“ šeimininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų