REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atlikta tarptautinė apklausa parodė, kad daugumai šalių - 18 iš 21 - svarbu, kaip jų atstovai pasirodo per olimpines žaidynes, nes olimpiniai pasiekimai yra jų nacionalinio pasididžiavimo dalis.

REKLAMA
REKLAMA

Susumavus BBC tarptautinės apklausos rezultatus, paaiškėjo, kad žmonės, gyvenantys besivystančiose ir vidutiniškai išsivysčiusiose šalyse, labiausiai pakylėti jaučiasi tada, kai jų šalies komandos puikiai pasirodo šiose svarbiose žaidynėse.

REKLAMA

Devyni iš dešimties Kenijos gyventojų sėkmę olimpinėse varžybose sieja su visos tautos garbe.

Tarptautinio olimpinio komiteto atstovas sako, kad nesvarbu, ar šalis organizuoja olimpines žaidynes, ar jos atletams atitenka žaidynių laurai, šis sporto įvykis tampa tos šalies pasididžiavimo objektu. Žaidynės jau ilgą laiką geba suvienyti pasaulio tautas.

Iš viso apklausta daugiau nei 21 tūkst. įvairių šalių gyventojų.

Apie 86 proc. filipiniečių, 84 proc. turkų ir 83 proc. indoneziečių teigė, kad tai, kaip jų šalis pasirodo olimpinėse žaidynėse, reiškia „daug“ arba „nemažai“ jų nacionaliniam pasididžiavimui.

Tuo tarpu britai tapo išimtimi, nes beveik pusė (48 proc.) Jungtinės Karalystės gyventojų nurodė, kad jų šalies atletų olimpiniai pasiekimai jiems reiškia „mažai“ arba yra „visiškai nesvarbūs“. Vis dėlto šiek tiek daugiau (50 proc.) britų pripažino, kad šios varžybos turi įtakos jų pasididžiavimui savo šalimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų