REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lenkijos kompanijos “Polska Grupa Energetyczna„ (PGE) sprendimą sustabdyti dalyvavimą Visagino atominės elektrinės statybos projekte nulėmė, be kita ko, mažas investicijos rentabilumas. Bendrovė gali grįžti į projektą, jeigu jai bus sudarytos geresnės sąlygos“, - pareiškė trečiadienį Lenkijos Seime valstybės iždo viceministras Janas Bury.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnas atsakinėjo į Teisės ir teisingumo partijai atstovaujančių parlamentarų klausimus apie bendrovės PGE pasitraukimą iš Visagino AE statybos projekto.

REKLAMA

„PGE nepasitraukė iš projekto. Bendrovė nusprendė nutraukti derybas dabar siūlomomis sąlygiomis“, - sakė viceministras.

Cituodamas bendrovės komunikatą, jis pareiškė, kad kelias tolesnėms deryboms yra atviras, „jeigu bus sudarytos naudingesnės verslo sąlygos“. Gruodžio 9 d. Lenkijos kompanija „Polska Grupa Energetyczna“ informavo stabdanti savo dalyvavimą Visagino atominės elektrinės projekte ir atsisakanti derybų dėl elektros energijos pirkimo iš Kaliningrado srities.

„Turėdami omenyje sąlygas, kurios dabartiniame etape mums atrodo nepriimtinos, taip pat atsižvelgdami į kitus svarbius mūsų projektus, nusprendėme, kad dalyvavimas šiame projekte bus sustabdytas prieš prisiimant kokius nors formalius įsipareigojimus“, - sakė tada neseniai atsistatydinęs GPE prezidentas Tomašas Zadroga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų