• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos opozicinės partijos „Jabloko“ lyderis S. Mitrochinas netiki, kad V. Putinas pralaimės prezidento rinkimuose. Tačiau už sąžiningus ir laisvus rinkimus kovoti verti, praneša Inopressa.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakydamas į žurnalistų klausimus, ar egzistuoja alternatyvinės politinės jėgos, galinčios suformuoti efektyvią vyriausybę be Putino, Mitrochinas teigia, kad šaliai visų pirma reikalingi sąžiningi rinkimai, kurie ir parodytų, kokių politinių jėgų reikia rinkėjimas. "Jeigu pas mus būtų tikri rinkimai, didžioji dabartinės Dūmos narių dalis išnyktų. Juk šios partijos egzistuoja tik Putino valia ir tik imituoja opoziciją.

REKLAMA

Politikas įsitikinęs, kad balsų falsifikacija bus vykdoma ir ateinančiuose prezidento rinkimuose, ir tik sąžiningų rinkimų atveju egzistuotų teorinis šansas, kad Putinas galėtų nusileisti vienam iš konkurentų.

Apie tai, koks kandidatas bus oligarchas Michailas Prochorovas, Mitrochinas kalba ciniškai. Jis netiki jo kandidatūra ir vadina milijardieriaus pasisakymus absurdiškais: „Prochorovas - vienas iš Putino draugelių. Tai reiškia, kad jo kandidatūra - Kremliaus atsakas. Prochorovas užsidirbo savo pinigus ne dėl savo talento kaip, pavyzdžiui Billas Gatesas, o su Kremliaus pagalba. Žiūrint iš politinės pusės, tarp jo ir Putino skirtumo nėra.“

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie žymų blogerį Aleksejų Navalną, Mitrochinas pažymi, kad Navalnas turi daug pliusų - mokėjimas sakyti teisingus dalykus, puikus sugebėjimas išnaudoti interneto erdvę. Tačiau jis, pasak Mitrochino, turi ir vieną didžiulį minusą - jis yra nacionalistas: „Dar blogiau yra tai, kad jis yra populistas, ir tai yra labai pavojinga. Tai buvo viena iš priežasčių, dėl kurių jis buvo pašalintas iš Jabloko“.

Anot Mitrochino, dabartiniai Rusijos opozicijos lyderiai turi skirtingus politinius tikslus ir požiūrius: „Mums nereikia koalicijos. Mums reikia susitelkimo ir kovos už laisvus rinkimus. Ne daugiau“.

Mitrochinas teigia, kad puikiai mato, kad Putino partijos palaikymas krenta. Jis tai aiškino tuo, kad mintis, jog Putinas bus valdžioje dar 12 metų jau nebeatrodo tokia jau patraukli. Visų pirma, jis smarkiai atsibodo vidurinei klasei. Putiną kritiškai vertina ir jaunoji karta. Antra, falsifikacija rinkimų metu premjero reitingo nepagerino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų