REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Seimas pradėjo svarstyti Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo – vieno iš vadinamųjų prabangos mokesčių – įstatymo projektą. Jame siūloma 1 proc. dydžio nekilnojamojo turto mokesčiu apmokestinti didesnės nei 1 mln. litų vertės turtą.

REKLAMA
REKLAMA

Remdamasis Finansų ministerijos duomenimis, V. Matuzas sakė, kad siūlomas nekilnojamojo turto apmokestinimas atneštų į biudžetą papildomai apie 17 mln. Lt pajamų.

REKLAMA

Diskutuodami parlamentarai akcentavo, kad ne visas  nekilnojamasis turtas užfiksuotas NT registre, todėl anot M. Varaškos, „toks mokestis būtų gana  aklas“.

„Aš suprantu, kad šios vyriausybės tikslas yra gauti TVF paramą“, – replikavo jis.

Seimo narys konservatorius Evaldas Jurkevičius teigė, kad „nei pensininkai, nei vidutiniokai negali turėti tokios vertės namo“.

Tuo metu K.  Daukšys ragino pritarti projektui ir toliau visiems kartu jį tobulinti. Anot jo, gal po 5 metų Lietuva gyvens taip gerai, kad milijonas bus ne riba ir įstatymą reikės keisti, bet  šiuo metu esą reikia jį priimti.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarai sutarė, kad po pateikimo įstatymo projektui galima pritarti, tačiau jį reikės  gerokai tobulinti, nes kaip akcentavo dalis  Seimo narių, „tikrai ne tie objektai turėtų būti“ (apmokestinti).

Seimas po pateikimo pritarė nekilnojamojo turto apmokestinimui. Šį projektą iš vadinamojo „prabangos“ mokesčių paketo parėmė 78 Seimo nariai, prieš buvo 6, susilaikė 32 parlamentarai. Toliau nekilnojamojo  turto mokesčio projektą  parlamentarai svarstys gruodžio 20 d.

Liberalų  sąjūdžio frakcijos narys švietimo ir mokslo ministras G. Steponavičius informavo,  kad dėl šio, kaip ir dėl kai kurių kitų antradienį pristatytų įstatymų projektų, galimų pasekmių įvertinimo  grupė parlamentarų kreipiasi į Seimo valdybą prašydama užsakyti nepriklausomą ekspertizę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų