REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Motorola Mobility“ Vokietijos Manheimo žemės  teisme laimėjo bylą prieš bendrovę „Apple“ dėl savo patentų pažeidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Manheimo žemės teismas pripažino „Apple“ kalta dėl to, kad ši neteisėtai naudojosi „Motorola“ užpatentuotomis duomenų perdavimo mobiliojo ryšio tinkluose technologijomis. Šios technologijos naudojamos išmaniuosiuose telefonuose „iPhone 3G“, „iPhone 3GS“, „iPhone 4“, „iPhone 4S“ ir planšetiniuose kompiuteriuose „iPad“ bei „iPad 2“, kuriuose įdiegtas mobiliojo ryšio modulis. Be to, „Apple“ turės atlyginti visą padarytą žalą.

REKLAMA

Skelbiama, kad visi šie įrenginiai, išskyrus „iPhone 4S“, turi būti uždrausti pardavinėti Vokietijos teritorijoje. „iPhone 4S“ į šį sąrašą nepateko dėl to, kad jis Vokietijoje pradėtas pardavinėti spalio mėnesį, o „Motorola“ ieškinį „Apple“ pateikė balandį.

Pasak bendrovės „FOSS Patents“, „Apple“ gali keliais būdais priešintis tokiam draudimui. Pirmasis – pateikti apeliaciją ir taip kuriam laikui sustabdyti teismo nutarties vykdymą, antrasis – ištaisyti pažeidimus padarius pakeitimus savo gaminių techninėje ir programinėje įrangoje, ir pagaliau trečiasis – susitarti su „Motorola“ ir sudaryti sutartį dėl jos patentų licenzijavimo. Kurį kelią gali pasirinkti „Apple“, kol kas nežinoma.

Beje, „Apple“ rugsėjį teisminiu keliu uždraudė Vokietijoje pardavinėti bendrovės „Samsung“ planšetinį kompiuterį „Galaxy Tab 10.1“ dėl neva nukopijuoto dizaino, tačiau lapkritį toks draudimas buvo atšauktas, nes „Samsung“ padarė nežymius savo planšečių dizaino pakeitimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų