• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Madride posėdžiaujanti FIBA valdyba teisę organizuoti olimpinį vyrų krepšinio atrankos turnyrą suteiks Lietuvai arba Venesuelai. Tai paaiškėjo penktadienį, kai į finalą nepateko kitos dvi kandidatės – stipriausia mūsų šalies varžove laikyta Makedonija ir Angola.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės, kad pavyko suformuoti bendrą Europos poziciją. Tai yra mažas žingsnis laimėjimo link. Šiuo metu kartu su LKF vykdomuoju direktoriumi Pauliumi Motiejūnu susitinkame su kiekvienu FIBA Centrinės valdybos nariu atskirai ir bandome įrodyti, kad teisė rengti turnyrą turėtų atitekti Lietuvai. Kol kas yra įvairių nuomonių, kuriame žemyne turėtų būti surengtas atrankos turnyras, tačiau tikime, kad logika nugalės,“ – sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

REKLAMA

Sprendimas dėl turnyro turėtų būti priimtas šeštadienį po pietų.

Prieš išvykdami į Ispaniją LKF atstovai pagrindine Lietuvos konkurente įvardijo Makedoniją, tuo tarpu Angolos ir Venesuelos galimybės, anot jų, nėra didelės. „Angola ir Venesuela taip pat pateikė visus dokumentus ir finansines garantijas, tačiau sunku suvokti, kad toks renginys vyks kitoje klimato ir laiko juostoje, kai olimpiada rengiama Europoje“, – teigė M. Balčiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Kelias į Londono olimpiadą

Tiesioginius kelialapius į 2012 metų Londono olimpines žaidynes iškovojo tik Europos čempionato finalo dalyvės Ispanija ir Prancūzija, o 3-6 vietas užėmusios nacionalinės komandos (Lietuva, Graikija, Rusija ir Makedonija) gavo teisę varžytis olimpinės atrankos turnyre, kuris vyks kitų metų liepos 2-8 dienomis.

Olimpinės atrankos turnyre varžysis iš viso 12 komandų, o į Londono olimpiadą bilietus iškovos tik trys stipriausios. Aiškios ir dar aštuonios kvalifikacinio turnyro dalyvės: Dominikos Respublika, Puerto Rikas, Venesuela, Angola, Nigerija, Naujoji Zelandija, Jordanija ir Pietų Korėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2012 metų vasaros olimpinės žaidynės vyks liepos 28 – rugpjūčio 12 dienomis Anglijos sostinėje Londone.

Olimpiniame krepšinio turnyre, kuriame varžysis 12 rinktinių, vietas jau užsitikrino 9 komandos: Didžioji Britanija (šeimininkų teise), JAV (pasaulio čempionai), Tunisas (Afrikos čempionai), Argentina ir Brazilija (Amerikos čempionato finalininkės) bei Australija (Okeanijos čempionai), Ispanija ir Prancūzija (Europos čempionato finalininkės) ir Kinija (Azijos čempionai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų