REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stambiausia pasaulio mobiliųjų telefonų gamintoja „Nokia“, šiuo metu išgyvenanti ne geriausius laikus, ketina parduoti savo labai brangių mobiliųjų telefonų „Vertu“ gamybos padalinį. Apie tai ketvirtadienį rašo britų spauda, remdamasi gerai informuotais šaltiniais. Pasak vieno iš jų, sandoris patikėtas "Goldman Sachs".

REKLAMA
REKLAMA

Oficialūs „Nokia“ atstovai kol kas šios informacijos nekomentuoja. Tuo tarpu vienas britų žiniasklaidos šaltinis nurodė, kad kol kas iki galo nenuspręsta dėl padalinio pardavimo.

REKLAMA

„Nokia“ yra viena pasaulio lyderių mobiliųjų komunikacijų technologijų srityje. Kompanija gamina mobiliuosius įrengimus ir kuria programinę įrangą mobiliesiems telefonams. Kompanijoje dirba 136 tūkst. darbuotojų, įskaitant padalinio „Nokia Siemens Networks“ darbo jėgą.

2010 m. kompanija rinkai patiekė 453 mln. mobiliųjų įrengimų. Tačiau pastaraisiais metais „Nokia“ dalis rinkoje neišvengiamai mažėja, 2011 m. viduryje ji sudarė apie 23 proc. Be to, „Nokia“ nusileido į trečiąją vietą pagal išmaniųjų telefonų pardavimus, užleisdama pirmąsias pozicijas JAV kompanijai „Apple“ ir Pietų Korėjos „Samsung“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų