REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Joniškyje, Draugystės gatvės daugiabutyje kilus gaisrui, tik ugniagesių dėka išvengta tragedijos. Per kelias minutes į gaisravietę atvykę Joniškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai iš dūmuose skendinčio buto išnešė keturis mažamečius vaikus.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikai aptikti apgraibomis

Apie gaisrą penkiaaukštyje policija ugniagesiams pranešė likus penkiolikai minučių iki vidurdienio. Operatyviai atvykę prie namo gelbėtojai rado tirštuose dūmuose, kurie sklido iš trečiajame aukšte esančio dviejų kambarių buto, skendinčią laiptinę.

REKLAMA

Kaimynai informavo, kad bute gali būti mažamečių vaikų. Gelbėtojai jau buvo belaužią duris, kai sugrįžo vaikų mama ir jas atrakino.

Viduje, kaip ir laiptinėje, buvo pilna dūmų. Viename iš kambarių ugniagesiai apgraibomis surado dviaukštėje lovytėje gulinčius vienerių – šešerių metukų vaikus: tris sesutes ir broliuką. Mažyliai jau menkai reagavo į aplinką.

Išnešti į neužterštą orą mažamečiai perduoti kaimynams, kurie automobiliu juos išgabeno į Joniškio ligoninę. Čia jie buvo reanimuojami, o vėliau išvežti į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA

Ugniagesiai kitame buto kambaryje surado liepsnojančią spintelę ir degančius visus joje sukrautus elektrinius prietaisus.

Pirminėmis išvadomis, gaisras kilo dėl elektros įrangos gedimo.

Būklė tebėra sunki

Joniškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Giedriaus Žilinsko teigimu, trūko tik kelių minučių, kad ši nelaimė būtų virtusi tragedija.

„Esu dėkingas pareigūnams, kurie profesionaliai atliko savo darbą, – sakė G. Žilinskas. – Dėkoju kaimynams, operatyviai pranešusiems apie bute esančius vaikus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiaulių krašto“ žiniomis, visiems keturiems mažyliams diagnozuotas stiprus apsinuodijimas smalkėmis. Anot medikų, gyvybei pavojaus nėra, tačiau vakar vakare vaikų sveikatos būklė tebebuvo sunki.

Neoficialiomis žiniomis, gaisras kilo, kai, suguldžiusi atžalas pietų miego, mama išėjo į parduotuvę. Laimei, išeidama ji uždarė vaikų kambario duris – jos dalinai sulaikė dūmus bei smalkes.

Vaikų tėtis tądien buvo išvykęs.

Sutuoktiniai augina dar vieną sūnų – jis buvo mokykloje. Visi mažieji, anot kaimynų, lanko vaikų darželį. Mama tądien jų nenuvedė į darželį.

Edita KARKLELIENĖ

 

Edita KARKLELIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų