REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britanijos ambasadų darbuotojams užsienyje buvo liepta pasirengti padėti britų emigrantams jeigu žlugus euro zonai prasidėtų masinės riaušės.Tokias baimes sukėlė pastaruoju metu su vis didesniu finansiniu nestabilumu susiduriančios  Italija ir Ispanija, rašo „Telegraph.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Naujajai Italijos vyriausybei kovojant su ekonominiais sunkumais ir Ispanijai svarstant galimybę prašyti tarptautinės bendruomenės finansinės pagalbos, Didžiosios Britanijos ministrų kabinetas įspėja, kad kadaise atrodęs neįsivaizduojamas, euro zonos žlugimas darosi vis labiau tikėtinas.

REKLAMA

Britų diplomatai ruošiasi padėti savo užsienyje gyvenantiems piliečiams, jei iškiltų problemų su bankais arba prasidėtų riaušės po galimos euro zonos griūties.

Vienas Didžiosios Britanijos ministrų atskleidė valdžios susirūpinimą, kad euro žlugimas tėra tik laiko klausimas. „Gerai, kad Europos valstybės žaidžia su laiku ir žlugimą atidėlioja, nes tai mums suteikia daugiau laiko pasirengti“, – sakė ministras.

Graikija neseniai susidūrė su neramumais šalyje,kai  valdžios pareigūnai sprendė šalies nemokumo problemas. Britų pareigūnų teigimu, panašūs scenarijai euro žlugimo atveju negali būti atmesti ir kitose Europos valstybėse.

REKLAMA
REKLAMA

Diplomatai taip pat įsakė pagelbėti dešimtims tūkstančių užsienyje esančių savo šalies gyventojų jei nutikus neramumas jie nesugebėtų pasiekti savo banko sąskaitų ar netgi išsigryninti pinigų.

Finansų rinkas dėl euro dar labiau sukurstė Ispanijoje rikimus laimėjusios Liaudies partijos pareiškimas, kad Ispanijai gali tekti pinigų skolintis iš Tarptautinio Valiutos Fondo arba Europos Sąjungos gelbėjimo fondo.

Taip pat vis daugiau baimių kyla ir dėl Italijos, kurios vyriausybė buvo priversta mokėti didžiausias palūkanų normas už vakar išleistas obligacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų