REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikimasi, kad kitą savaitę Serbija ir Kosovas atnaujins derybas dėl bendradarbiavimo. Toks poelgis padarytų galą aklavietei, kuri kėlė grėsmę Belgrado tikslams siekti narystės Europos Sąjungoje (ES), pranešė ES pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, jog gruodį ES nuspręs, ar pradėti Serbijos įstojimo į ES procesą. Tačiau šis klausimas Europoje vertinamas gana prieštaringai.

REKLAMA

Kelios ES šalys aiškiai pareiškė nepritarsiančios Belgrado narystei ES ar derybų dėl šio klausimo atidėjimui vėlesniam laikui, nepaisant įtampos sumažėjimo tarp Serbijos ir jai anksčiau priklausiusios teritorijos.

Derybos tarp Serbijos ir Kosovo nutrūko šių metų viduryje. Šiaurinę Kosovo dalį, kurioje gyvena serbų mažuma, užplūdo smurto banga. ES diplomatai per pastaruosius mėnesius stengėsi, kad derybos būtų atnaujintos.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimasi, jog šios savaitės pabaigoje ar kitos savaitės pradžioje derybos bus atnaujintos. Tiksli data kol kas nepatvirtinta“, – teigė ES diplomatas.

Derybų tikslas yra pagerinti bendradarbiavimą tarp Belgrado ir Prištinos tokiose srityse, kaip telekomunikacijos, sienų ribos, prekyba, švietimas ir narystė tarptautinėse institucijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų