• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas pradėjo trijų dienų darbo vizitą Izraelyje. Kartu atvyko ir verslo delegacija – „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas, „Technologijų ir inovacijų“ (TIC) vadovė Daiva Urbanavičienė bei LESTO Strategijos ir vystymo tarnybos vadovas Dalius Aleksandravičius.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar delegacija lankėsi Izraelio aukštųjų technologijų įmonėse „Computerized Electricity Systems“, „Panoramic Power“, „QIC Izrael“  ir  „Greenlet Technologies“.

REKLAMA

Izraelis yra vienas energetikos inovacijų lyderių pasaulyje. Čia kuriasi naujos veržlios kompanijos, siūlančios paprastus, patogius naudoti ir taupyti padedančius produktus.

Aukštosios technologijos jau keičia elektros sektorių. Pagrindinis šio vizito tikslas ir yra susipažinti su naujausiais rinkos pasiūlymais ir užmegzti ryšius tarp Izraelio ir Lietuvos įmonių. Šiuo požiūriu pirmoji vizito diena pasiteisino“, - kalbėjo energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

„Net 90 proc. elektros vartotojų nori taupyti, tačiau toks jų noras dažniausiai trunka tik keletą dienų po sąskaitos už elektrą apmokėjimo. Izraelio įmonės pristatė technologijas, leidžiančias realiu laiku valdyti elektros vartojimą, sužinoti, kiek kuris prietaisas reikalauja elektros, pasiūlyti taupiausius vartojimo režimus – tarkim, kada įjungti skalbyklę ar kondicionierių. Sprendimų yra daug. Mes turime pasiūlyti geriausiai tinkančius  Lietuvos vartotojams“, – sakė TIC generalinė direktorė D.Urbanavičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų