REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Kinijos ir Rusijos valdžios nurodymus gaunantys hakeriai aktyviai atakuoja JAV kompanijas, siekdami pagrobti intelektualinę nuosavybę. Tokią išvadą padarė JAV kontržvalgyba.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad Kinijos piliečiai yra aktyviausi ir nuolatiniai ekonominio šnipinėjimo dalyviai. Be to, teigiama, jog JAV „sąjungininkai ir partneriai“ taip pat neatsisako informacijos apie JAV kompanijas rinkimo.

REKLAMA

Dar 2002-aisiais amerikiečių ekspertai teigė, jog kinų karininkai žvelgia į kibernetinį karą kaip į būdą smogti svarbiausiems JAV kompiuteriniams tinklams ir „nugalėti be mūšio, su minimaliais nuostoliais“.

Kibernetinės atakos esą turėjo leisti įveikti JAV karinį pranašumą ir sulaikyti Vašingtoną nuo galimo kišimosi į Kinijos ir Taivanio konfliktą. Be to, hakerių atakos gali iššaukti gyventojų paniką.

Kinija savo dalyvavimą atakose neigia.

Ekspertai mano, kad ateityje kibernetinės atakos gali būti nukreiptos į Pentagono kompiuterinius tinklus, o duomenys, kuriuos valdžios užsakymu pavyks gauti hakeriams, bus naudojami kaip taikos metu, taip ir kilus kariniams konfliktui su JAV.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų