REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą atslinkus šaltesniems orams, mamos dažnai sunerimsta: kaip apsaugoti savo vaikus nuo rudeniškos darganos? Prekybos centruose puikuojasi platus vaikiškų rūbelių, skirtų šaltajam metų periodui, pasirinkimas. Tačiau tai ne visada palengvina tėvelių apsisprendimą. Mamos žino, kas geriausia jos vaikui, tačiau dažnai sudvejoja rinkdamosi tarp šilto paltuko, striukės, atskirų dalių kostiumo ar kombinezono. Pagrindiniais kriterijais dažnai tampa šilumos palaikymas, svoris, vaiko judesių nevaržanti medžiaga, stilius ir kaina.

REKLAMA
REKLAMA

Ką pasirinkti: žieminę striukę ar kombinezoną?

Daugelis mamų vėlyvo rudens ar žvarbios žiemos dažnai neįsivaizduoja be kokybiškai pasiūtų žieminių kombinezonų. Nors jis yra vienas šilčiausių rūbelių žiemos metu, tačiau specialistai ragina gerai pagalvoti, ar vientisu kombinezonu aprengtą kūdikį bus patogu pervystyti, ar vyresniam vaikui jis nesukels didesnių problemų skubių kelionių metu. Mamoms, norinčioms ir patogiai, ir šiltai aprengti savo mažylius šaltuoju metų laiku, siūlomas puikus sprendimas – striukė ir šiltos kelnės. Vaikas ne tik bus apsaugotas nuo šalčio, bet ir jausis patogiai, išliks ramus, o mamai bus lengva mažylį nurengti ir aprengti.

REKLAMA

Šilta – lengva – patogu

Vaikai yra judrūs, nekantrūs, todėl gerokai greičiau negu suaugusieji išreiškia nepasitenkinimą, pyktį, jeigu apranga pernelyg apriboja jų judesius ar jiems pernelyg karšta. Todėl specialistai ragina tėvelius atkreipti dėmesį į medžiagą, aprangos svorį, pasidomėti naujausiomis technologijomis gaminama apranga, kuri ne tik palaiko reikiamą kūno šilumą, bet ir yra gerokai lengvesnė. Pavyzdžiui, pasaulyje gerai žinomi rūbų gamintojai Protest, O'Neill, Five Seasons, 88488 Altitude į šaltajam metų laikui skirtą vaikišką aprangą integruoja specialią membraną, sudarytą iš porų, nepraleidžiančių drėgmės, bet ją išgarinančių į aplinką. Tai leidžia kūnui kvėpuoti, palaiko šilumą, neapsunkina audinio.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, reikėtų nepamiršti, kad vaikai gretai auga, todėl perkant striukę ar kombinezoną svarbu pasirinkti tinkamą dydį. Kūdikiams paprastai rekomenduojama pirkti vienai žiemai skirtą aprangą, tuo tarpu vyresnieji ją gali dėvėti ir du sezonus. Tačiau nederėtų pirkti pernelyg didelės striukės, kuri varžys vaiko judesius, tinkamai neapsaugos nuo šalčio. Be to, reikiamą dydį lengviau išsirinkti tuomet, kai vaikas yra aprengtas ne plonais drabužėliais, bet storesniu žieminiu megztuku.

Žvarbiu oru svarbios visos detalės

Vaikai, priešingai negu suaugusieji, dažnai negeba tinkamai reaguoti į ekstremalią oro temperatūrą. Kiekviena mama pritars, kad sušalusį ir drebantį nuo šalčio mažylį sunku nuvyti nuo statomo sniego senio. Todėl labai svarbu, kad šaltis ir drėgmė neprasiskverbtų pro viršutinius drabužėlius. Reikėtų vengti ir medvilninių rūbų, sugeriančių drėgmę ir atvėsinančių kūną. Vietoje jų rekomenduojama pasirinkti vilną: ji pralaidi orui, išgarina susidariusią drėgmę, vaiko odai leidžia lengvai kvėpuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greičiausiai nušąlančios ir didžiausios apsaugos reikalaujančios vaiko kūno dalys – kojų ir rankų pirštai. Labai svarbu, kad batai gebėtų pašalinti susidariusią drėgmę į aplinką. Taip pat mažiesiems būtina dėvėti drėgmei atsparias pirštines, kurios netrukdys džiaugtis žiemiškais malonumais.

Nederėtų pamiršti ir tinkamo galvos apdangalo. Juk per galvą žmogus netenka apie trečdalio temperatūros. Vaikas turėtų dėvėti šiltą, pilnai ausis uždengiančią kepurę, kurios audinys leistų kvėpuoti odai ir nepraleistų drėgmės.

REKLAMA

Patarimai tėveliams

Specialistai pataria, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis šiltą striukę ar kombinezoną:

Įvertinkite, ar nebus suvaržyti vaiko judesiai. Taip pat parinkite tinkamą rūbo dydį ir modelį.Striukes ar kombinezonus rekomenduojama pasirinkti su užsegamais ir reguliuojamais rankogaliais ir su klešnių apačioje įvertomis gumytėmis.Rinkitės dvigubą užsegimą: užtrauktuką ir jį dengiantį užsegamą audinį. Taip užtrauktukas bus apsaugotas nuo peršlapimo, pro jį nepūs vėjas. Nepamirškite gobtuvo – ypač patogu, jeigu yra galimybė jį nusegti.Rekomenduojama rinktis išskirtinės priežiūros nereikalaujančią striukę ar kombinezoną, kurią galima skalbti skalbimo mašinoje. Sintetiniai audiniai lengviau prižiūrimi, lengvai valomi, į juos neįsigeria purvas.Svarbu ir vaiko saugumas, todėl atkreipkite dėmesį, kad Europos Sąjungos gamintojų striukėse ir kombinezonuose privalo būti įsiūti atšvaitai.

REKLAMA

Geriausių pasaulio gamintojų prekių ženklus atstovaujantis „Sportland“ mamytes ir tėvelius žvarbius rudens ir žiemos orus kviečia pasitikti su plačia vaikų šypsena ir gera jų savijauta. Parduotuvėse jau pasirodė nauja rudens spalvomis išmarginta 2011-2012 m. šiltų ir kokybiškų vaikiškų striukių, žieminių kombinezonų, kepurių, pirštinių ir kitų aksesuarų kolekcija. „Sportland“ specialistai ragina tėvelius kuo anksčiau mokyti mažuosius tinkamai rengtis, kad suaugę jie gebėtų patys apsisaugoti nuo rudeniškos drėgmės ir žiemos šalčių.

Dalyvaukite konkurse ir laimėkite 300 Lt Sportland dovanų čekį

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų