• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijoje viešintis Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas siekia sutvirtinti ryšius su Pekinu, o JAV dolerį pavadino parazitu, informuoja „Associated Press“.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį V. Putinas ir Kinijos premjeras Wen Jiabao pažadėjo išspręsti nesutarimus dėl brangstančių dujų, kurias Rusija ketina tiekti dviem Sibiro vamzdynais. Trečiadienį V. Putinas susitiks su Kinijos prezidentu Hu Jintao. Kol kas tarp sudarytų sandorių yra Kinijos pažadai investuoti 1,5 mlrd. JAV dolerių į aliuminio lydyklą Sibire, taip pat pervesti 1 mlrd. JAV dolerių į bendrą investicinį fondą.

REKLAMA

Duodamas interviu valstybinei Kinijos žiniasklaidai, V. Putinas entuziastingai kalbėjo apie bendradarbiavimo su Kinija svarbą ir užsipuolė Jungtines Valstijas, apibūdindamas JAV dolerio dominavimą kaip parazitinį.

„JAV nėra pasaulio ekonomikos parazitės, tačiau JAV dolerio monopolija yra parazitiška“, – pareiškė V. Putinas ir pridūrė, kad tik išreiškė konstruktyvią kritiką, nes reiškia ieškoti bendrų sprendimų, kurie sustiprintų susilpnėjusią pasaulio ekonomiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų