REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tikimės, jog jau artimoje ateityje iš namų galėsime išeiti nešdamiesi tik mobilųjį telefoną ir nieko daugiau“, – mano „Google Wallet“ produkcijos vadybininkas Marcas Freed-Finneganas.  „Google Wallet“ planuoja suskaitmeninti viską, kas yra mūsų kišenėse, ir perkelti tai į išmanųjį telefoną.

REKLAMA
REKLAMA

CNN teigimu, idėja mobilųjį telefoną naudoti kaip kreditinę kortelę, automobilio raktus, vairuotojo pažymėjimą ar namų raktus skamba gana futuristiškai, bet neilga išmaniųjų telefonų istorija rodo, jog tai visai realu. Nuo 2007 metų, kuomet pasaulį išvydo „iPhone“ telefonas, išmanieji telefonai tampa vis universalesni ir funkcionalesni.

REKLAMA

Išmanieji telefonai iš esmės pakeitė GPS imtuvus, fotoaparatus, kalendorius, užrašų knygutes, laikraščius ar muzikos grotuvus. Dabar jie ketina užimti naujas teritorijas – žmonių kišenes.

Ekspertai tikisi, jog išmanieji telefonai netrukus taps tokie nuovokūs, jog galės perprogramuoti jūsų žadintuvą, jei jūsų lėktuvo skrydis būtų netikėtai atidėtas. Freed-Finnegano teigimu, telefonai tampa viso mūsų gyvenimo ašimi. Kai su savim turi šį mažą aparatėlį, gali atlikti begalę skirtingų veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

Telefono-piniginės hibrido idėja Japonijoje ir Pietų Korėjoje buvo madinga jau prieš penkerius metus. Bet JAV realybe tai tapo visai neseniai - „Google Wallet“ programa buvo išleista šių metų rugsėjį. Kol kas ji skirta „Nexus S“ išmaniesiems telefonams.

„Google Wallet“ veikimo principas labai paprastas. Užuot naudojus savo kreditinę kortelę užtenka tiesiog priartinti telefoną prie mokėjimo terminalo ir įvesti PIN kodą. „Google Wallet“ kol kas bendradarbiauja tik su „Citi MasterCard“.

Visgi „Google Wallet“ vertinimai kol kas nėra itin palankūs. Anot ekspertų, „Google Wallet“ naudojimas nesutaupo nė kiek laiko, be to, dar yra ir nepatogesnis nei paprastos kreditinės kortelės. Tad šį produktą jau išbandę specialistai kol kas abejoja, jog jis galėtų pakeisti mūsų pinigines. Anot ekspertų, tam reikėtų itin nemenkų patobulinimų.

„Google Wallet“ gamintojai teigia, jog imsis tobulinti ir toliau vystyti savo produktą. O ilguoju laikotarpiu kompanija tikisi, jog panašios išmaniųjų telefonų aplikacijos iš esmės pakeis ir tapatybės korteles bei raktus. Tad tai reikštų esminį technologinių standartų pokytį bei naujų saugumo problemų atsiradimą. Tad praktinis tokių idėjų įgyvendinimas kol kas neatrodo būsiantis labai paprastas. Su tuo sutinka ir Freed-Finneganas. Visgi, anot jo, viskas dar tik prasideda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų