REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pareiškęs apie savo ambicijas vėl tapti Rusijos prezidentu, Vladimiras Putinas papasakojo apie naująją savo idėją – posovietinėje erdvėje sukurti Eurazijos sąjungą. Vakarų analitikai suskubo šią idėją pavadinti siekiu atkurti Sovietų Sąjungą.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, pats Putinas tokį požiūrį vadina naiviu. „Mes siūlome galingo nacionalinio junginio modelį. Šis junginys būtų pajėgus tapti vienu iš šiuolaikinio pasaulio polių ir būti efektyvia jungtimi tarp Europos ir dinamiško Azijos ir Ramiojo vandenyno regionų.“

REKLAMA

Putinas išreiškė viltį, kad deklaracija dėl sąjungos sukūrimo bus pasirašyta jau 2012 metais, o pats ambicingasis projektas pradėtų veikti 2013 metais.

Pasak Rusijos premjero, Eurazijos sąjunga turi būti sekančiu, aukštesniu integracijos, vykstančios Muitų sąjungos ir Vieningos ekonominės erdvės tarp Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano rėmuose, lygmuo.

Vieningąją ekonominę erdvę Putinas jau spėjo pavadinti istoriniu įvykiu, kuris yra svarbus ne tik trims joje dalyvausiančioms valstybėms, bet ir visoms posovietinės erdvėms šalims.

REKLAMA
REKLAMA

„Eurazijos sąjunga – tai atviras projektas. Mes sveikinsime kitų partnerių prisijungimą prie jo. Bet nesiruošiame nieko raginti ir versti. Tai turi būti savarankiškas valstybės sprendimas, paremtas ilgalaikiais nacionaliniais interesais“, – teigia V. Putinas.

Putinas pažymi, kad sajunga labiau panašės į Europos Sąjungą, o ne į SSRS, o taip pat netrukdys tuo pačiu metu integruotis ir į Europą.

Vladimiras Putinas praeitą mėnesį vykusiame „Vieningosios Rusijos“ partijos suvažiavime pareiškė apie savo ketinimus dalyvauti kitų metų Rusijos prezidento rinkimuose. Tuo tarpu dabartinis prezidentas Dmitrijus Medvedevas atsisakė galimybė pretenduoti į antrą kadenciją ir sieks ministro pirmininko posto.

Taip pat skaitykite:

V. Putinas – botokso prezidentas

D. Medvedevas: rinkimai Rusijoje bus demokratiški

Dar dvylika V. Putino metų?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų