REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys socialdemokratas Justinas Karosas sako, kad aukščiausių valdžios pareigūnų reakcija į Konstitucinio Teismo (KT) sprendimą dėl šeimos sąvokos demonstruoja teisinį nihilizmą, neišprusimą ir tai varo į neviltį.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų aukštų valdžios pareigūnų reakcija buvo pakankamai įdomi ir pakankamai, sakyčiau, gatviška. Juk premjeras Andrius Kubilius ironizavo, kad jis ir iki teismo sprendimo žinojo, kas yra šeima, Seimo narys Mantas Adomėnas pavadino KT teisine chunta, o aukščiausią netgi cinizmo atspalvį turintį tašką pasiekė gerbiamas Rimantas Dagys, pasakydamas, kad šitas teismo sprendimas atveria kelią vaikų savižudybėms“, - penktadienį spaudos konferencijoje priminė J. Karosas.

REKLAMA

Jo nuomone, tai pavojinga situacija, nes mes vietoje to, kad brandintume pilietinę visuomenę ir pakeltume teisinės sistemos prestižą, faktiškai ją griauname.

J. Karosas pažymėjo, kad KT tikslas yra nustatyti, ar priimti įstatymai dera su Konstitucija, ar nedera. Politiko nuomone, dabartinės valdančiosios daugumos pačio aukščiausio rango pareigūnai yra teisiškai neišprusę ir „griauna valstybės teisinę sistemą, vietoj to, kad tą sistemą stiprintų“.

REKLAMA
REKLAMA

KT trečiadienį paskelbė, kad Seimas, koncepcijoje nustatęs, jog šeima yra laikomi tik susituokę ar buvę susituokę vyras ir moteris bei jų vaikai (įvaikiai), ir taip susiaurinęs šeimos, kaip konstitucinio instituto, turinį, nesilaikė iš Konstitucijos kylančios šeimos, kaip konstitucinės vertybės, kuri gali būti sukurta ne tik santuokos pagrindu, sampratos, primena ELTA.

Konstitucinis Teismas pažymėjo, kad Seimo 2008 m. birželio 3 d. nutarimo „Dėl Valstybinės šeimos politikos koncepcijos patvirtinimo“ nuostatose įtvirtintos tik santuokos pagrindu sukurtos (buvusios sukurtos) darnios šeimos, daugiavaikės šeimos, išplėstinės šeimos, krizę išgyvenančios šeimos, nepilnos šeimos, socialinės rizikos šeimos ir šeimos sąvokos prieštarauja Konstitucijai.

Tai, kad Seimas ir Vyriausybė, rengdami teisės aktus šeimos politikos srityje, atsižvelgia ir derina juos su šios koncepcijos nuostatomis, prieštarauja konstituciniam teisinės valstybės principui.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų