REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė sako, kad Rusijoje jau įvyko prezidento rinkimai. Taip Lietuvos parlamento vadovė reaguoja į savaitgalį „Vieningosios Rusijos“ išsakytą paramą Vladimiro Putino kandidatūrai į šalies prezidentus. I. Degutienė prognozuoja, kad ateityje Rusijos politika Lietuvos atžvilgiu nesikeis.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu net pajuokauti, kad Rusijoje prezidento rinkimai jau įvyko, nes Dmitrijaus Medvedevo parama V. Putino kandidatūrai į prezidento postą tik dar kartą įrodė, kad svarbiausi politiniai sprendimai šioje valstybėje priimami ne tiesioginiuose parlamento ar prezidento rinkimuose, o kelių žmonių, kurie kontroliuoja įvairių politinių ir ekonominių elito grupių tarpusavio santykį“, – trečiadienį interviu „Žinių radijui“ sakė Seimo Pirmininkė.

REKLAMA

Dabartinio Rusijos premjero V. Putino ir prezidento D. Medvedevo santykius Seimo Pirmininkė apibūdino „kaip gero ir blogo policininko žaidimą“. Jos vertinimu, D. Medvedevas atliko tik reprezentacinę Rusijos funkciją, tuo tarpu V. Putinas kontroliavo visą Rusijos ekonominį ir politinį elitą.

„Tai iš esmės niekas nepasikeitė ir akivaizdu, kad tolesnį Rusijos vidaus ir užsienio politikos kursą lems būtent Rusijos politinės ir ekonominės sanglaudos bruožai. Tikrai manau, kad niekas itin nepasikeis, todėl, kad tokia situacija jau buvo šiandien“, – neabejoja Seimo Pirmininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Apie „Vieningosios Rusijos“ suvažiavimą I. Degutienė sakė, kad jis priminė sovietinius laikus.

„Tie žmonės, kurie gyvenome sovietmečiu, matydavome tokius pat vaizdus, kokį ir dabar matėme“, – sakė I. Degutienė.

ELTA primena, kad D. Medvedevas pasiūlė „Vieningajai Rusijai“ paremti V. Putino kandidatūrą į šalies prezidentus.

Šeštadienį kalbėdamas partijos suvažiavime D. Medvedevas taip pat pareiškė esąs pasirengęs dirbti „atnaujintoje vyriausybėje“, kurią, jo tvirtu įsitikinimu, sudarys „Vieningoji Rusija“ po būsimos pergalės parlamento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atsižvelgiant į mano sutikimą būti pirmajam partijos sąraše, manau, kad būtų teisinga paremti V. Putino kandidatūrą į šalies prezidento postą“, – sakė D. Medvedevas.

„Tai, ką mes pasiūlėme suvažiavimui, yra gerai apgalvotas sprendimas. Netgi daugiau – mes tikrai svarstėme šį įvykių raidos variantą tuo metu, kai susiformavo draugiška mūsų sąjunga“, – teigė Rusijos prezidentas D. Medvedevas.

„Praėję metai mums ir, tikiuosi, daugumai mūsų piliečių įrodė mūsų strategijos teisingumą ir mūsų valdymo modelio efektyvumą“, – pažymėjo D. Medvedevas.

Savo ruožtu partijos „Vieningoji Rusija“ lyderis V. Putinas patvirtino, kad „mes gana seniai, jau prieš kelerius metus, susitarėme, ką darysime, kuo užsiimsime ateityje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų