REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad jam pačiam keista, kad toks žmogus kaip Romainas Walli buvo paskirtas vienu iš Ignalinos atominės elektrinės uždarymo derybininkų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbant apie Wali, tai yra viena iš esminių priežasčių, kodėl Osvaldui Čiukšiui buvo pasiūlyta trauktis“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė Premjeras.

REKLAMA

Premjeras teigė sutikęs R. Wali viename iš Londono lietuvių organizuotų labdaros vakarų, kuriame jam verslininkas paliko nekokį įspūdį, nors jis ir konkrečiai neatskleidė, kodėl.

„Tokių dalykų aš nenoriu daug komentuoti, tačiau subjektyvias išvadas pasidariau iš kelių akimirkų. Man to užteko, kad būčiau labai nustebintas, kai O. Čiukšio įsakymu jis buvo paskirtas derybininku“, – teigė A. Kubilius.

Pasak Ministro Pirmininko, sutartis su branduolinių atliekų saugyklą statančia įmone „Nukem Technologies“ buvo pasirašyta dar 2005 m., kai Ūkio ministerijai vadovavo Darbo partijos atstovai. Jis pripažino, kad sutartis yra prasta, Lietuvos interesai nėra tinkamai atstovaujami.

REKLAMA
REKLAMA

„2008 m. atėję į Vyriausybę, mes radome nuolatinius vėlavimus, brangstančius ar nevykdomus projektus. Tai viena iš priežasčių, dėl ko pasiūlėme trauktis ir buvusiam direktoriui Viktorui Ševaldinui, kuris kaip tik tas sutartis įmonės vardu pasirašinėjo“ , – sakė A. Kubilius.

Premjero teigimu, Vyriausybė siekia, kad Ignalinos atominės elektrinės uždarymas būtų kuo efektyvesnis, kiek galima mažiau kainuotų ir būtų saugus. Anot jo, nenuvertinant dabartinių inžinierių ir technologų, tam reikalingi specifinės kvalifikacijos ekspertai, kurių Lietuvoje nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie būsimos atominės elektrinės projektą, A. Kubilius atsakė, kad derybos vyksta intensyviai.

„Tikimės, kad reikalingi susitarimai, apimantys ir ilgalaikius įsipareigojimus, bus pasirašyti iki šių metų pabaigos“, – teigė jis.

Žiniasklaidos teigimu, britų teisinei agentūrai „Taylor Wessing“ ir jos atstovui Lietuvoje R. Wali Ignalinos atominė elektrinė jau sumokėjo apie 15 milijonų litų, 490 litų už valandą. Nors pirminė suma, suderėta už paslaugas, buvo 0,67 milijono litų, už „papildomas paslaugas“ ji vis augo.

REKLAMA

Atominės elektrinės atstovams dėl R. Wali jokių įtarimų nekilo, nors kreditų valdymo agentūros „Creditreform“ duomenimis, R. Wali bendrovės yra skolingos „Vilniaus energijai“, LESTO, „Sodrai“.

Ignalinos atominės elektrinės korporatyvinių reikalų direktorius O. Čiukšys iš darbo buvo atleistas rugsėjo 14 d. „už šiurkštų darbo pareigų pažeidimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų