REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indijos vyriausybė antradienį dar labiau stengėsi numalšinti protestus, kurių priešakyje – jau antrą savaitę badaujantis 74–erių aktyvistas.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pirmininkas Manmohanas Singhas kritikuojamas, kad nereaguoja į didžiausius socialinius protestus per dešimtmečius. Jis ėmėsi veiksmų ir badaujančiam aktyvistui Anna'ui Hazare'ui parašė asmeninį laišką bei sušaukė politinių partijų lyderių susitikimą. Ministras taip pat susitiko pasikalbėti su A. Hazare'o padėjėju.

REKLAMA

Aktyvistas A. Hazare'as jau neteko beveik šešių kilogramų svorio. Jis reikalauja priimti įstatymą ir juo įsteigti nepriklausomą kovos prieš korupciją agentūrą. Aktyvisto bado streikas sulaukė didelio visuomenės, daugiausia viduriniosios klasės, palaikymo.

Dėl A. Hazare'o protesto vyriausybė rugpjūtį suskubo siūlyti įstatymo projektą, bet aktyvisto rėmėjai sako, kad jis nepakankamai griežtas. Protestuotojai nori, kad vyriausybė savo projektą atsiimtų ir vietoje jo iki mėnesio pabaigos priimtų protestuotojų įstatymo versiją. Vyriausybė tvirtina, kad šis reikalavimas nerealus ir nedemokratiškas.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto valdžia ieško kompromiso ir M. Singhas laiške A. Hazare'ui rašė, kad parlamentas galėtų apsvarstyti protestuotojų įstatymo variantą. Taip pat pranešama, kad vyriausybė galbūt sutiktų su svarbiu reikalavimu į ombudsmeno jurisdikciją įtraukti ministrą pirmininką.

A. Hazare'as sutinka derėtis

Bado streike dalyvaujantis Indijos aktyvistas Annas Hazare'as nori pradėti derybas dėl kovos su korupcija įstatymo projekto su „atsakingais vyriausybės tarpininkais“, pranešė BBC, remdamasi jo padėjėjais.

Anot padėjėjų, A. Hazare'as, kuris nuo praėjusio antradienio dalyvauja viešame bado streike, neteko penkių kilogramų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tūkstančiai jo šalininkų susirinko centrinėje aikštėje Naujajame Delyje, kur aktyvistas dalyvauja protesto akcijoje. Taip pat šimtai rėmėjų protestavo šalia šalies ministrų namų.

Indijos ministras pirmininkas M. Singhas trečiadienį sušauks partijų lyderius aptarti šį klausimą. M. Singhas tvirtina, kad vyriausybė yra pasiruošusi diskusijoms.

Antradienį A. Hazare'o pagalbininkas informavo, kad aktyvistas dabar yra pasiruošęs kalbėtis su „atsakingais žmonėmis“ iš vyriausybės.

„Mes norime sąžiningo ir rimto dialogo su vyriausybe. Aš esu įsitikinęs, jeigu tai nutiktų, sprendimas būtų priimtas per kelias valandas“, – teigė jis. Anot aktyvisto padėjėjo, diskusijos turėtų vykti apie vyriausybės kovos su korupcija įstatymo ir A. Hazare'o bei jo sąjungininkų sudaryto projekto skirtumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų