REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokius daiktus iš viešbučių vagia dažniausiai? Chalatus, žvakes, pakabas? Pasirodo, viešbučiai gali patirti ir daug rimtesnių nuostolių. Kai kam atrodo nepakankamai nugvelbti iš viešbučio kambario šliures ar peleninę. Kai kurios vagystės stebina savo mastu ir keistumu.

REKLAMA
REKLAMA

Viena keisčiausių vagysčių įvyko 2005 metų rugpjūčio 20 dieną viešbutyje Victoria-Jungfrau Grand Hotel and Spa: dingo akmuo, kurio svoris -  83,5 kilogramai. Nusikaltėliams nesutrukdė nei didelė akmens masė, nei grandinė, kuria jis buvo tvirtai prirakintas. Ankščiau šis iš pažiūros nenaudingas daiktas buvo panaudotas per šveicarų sporto rungtynes Unspunnenfest, kurių metų stipruoliai rungiasi, pakeldami akmenį kuo aukščiau ir numesdami jį kuo toliau.

REKLAMA

Paskutinio „skrydžio“ rekordas – 4 metrai 11 centimetrų. Iki dabar niekas negali suprasti, visų pirma, kaip vagims pavyko likti nepastebėtiems vagiant tokį didelį daiktą, visų antra, kokiems tikslams nusikaltėliams prireikė akmens, kuris sveria beveik centnerį. Vargiai už jį galima gauti gerą mokestį juodojoje rinkoje. Tikėtina, kad vagys planavo supjaustyti akmenį ir jo viduje rasti auksą, kaip įžymiajame kūrinyje „Aukso veršis“.

REKLAMA
REKLAMA

Kita, ne mažiau keista vagystė, įvyko Šveicariško viešbučio La Pendule konferencijų salėje, kurioje ilgą laiko kabėjo gražus sieninis laikrodis su švytuokle. Laikrodis svėrė 50 kilogramų, aukštis – 50 centimetrų. Niekas iki šiol negali suprasti, kaip jį galima buvo nepastebimai išnešti iš salės, juk tokį sunkų daiktą sunku pakelti vienam žmogui. Laikrodis, deja, taip ir nebuvo surastas.

Beje, paradoksas – kiekviename viešbučio liukso kambaryje, pro kurio langus matomas vaizdingas peizažas, guli prabangūs žiūronai, per kuriuos galima stebėti apsnigtas kalnų viršūnes. Įdomu tai, kad iki dabar nei vieni žiūronai taip ir nedingo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užtat stilingame Niujorko viešbutyje „Karlailas“ dingo Fernando Leger paveikslas „Kompozicija su mechaniškais elementais“, kurios vertė -  350 tūkst. dolerių. Kad įgyvendintų savo sumanymą, nusikaltėliui prireikė vos kelių minučių. Stebėjimo kameros užfiksavo vagį, tačiau naudos iš šių įrašų buvo mažai: nusikaltėlis absoliučiai neatpažįstamas. Iš pradžių nusikaltėlis įeina į viešbutį, paskui matosi, kaip jis iš jo išeina su krepšiu, kurio prieš tai nebuvo. Vyras įsėda į mašiną ir išvažiuoja.

REKLAMA

Dažniausiai iš viešbučių vagia rankšluosčius. Vonios kambario reikmenų vagystėmis skundėsi 32% iš maždaug tūkstančio apklaustų viešbučių. Be to, iš viešbučių nuolat vagia chalatus ir pelenines. Kartais gyventojai prieš išvažiuodami įsimeta į lagaminą ir distancinio valdymo pultelius, ir net gi tualetinio popieriaus.

Vagysčių sąrašuose yra ir dar keistesnių punktų, pavyzdžiui, viename viešbutyje gyventojai pavogė klozeto dangtį. Dar vieno viešbučio savininkas pasiguodė, kad iš kambario pavogė kardą, kuris puošė liukso kambario sieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų