REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jums jau pasakojome, kad vokiečių automobilių gamintojas „Porsche" ruošiasi gaminti naują brangaus segmento modelį. Šiandien jau žinoma, kad automobilis turėtų būti pakrikštytas „Porsche 929“ vardu.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpa priešistorė. „Porsche“ kompanijos pardavimų specialistai susirūpino, kad tarp dviejų brangių firmos modelių atsirado kainų „duobė“. Hibridinis „Porsche 918 Spyder“ kainuoja 768 tūkst eurų, o „Porsche 911 GT2 RS“ – „tik“ 237 600 eurų. Todėl kompanijos bosai nusprendė, kad šią tuštumą reikėtų užpildyti kokiu nors nauju modeliu. Tiesa, analitikai svarstė, kad naujam modeliui gali būti pasirinkta supaprastinta „918 Spyder“ platforma be hibridinės jėgainės, tačiau dabar jau aišku, kad brangiausio ir technologiškiausio kompanijos automobilio platformos modelių klonavimui vokiečiai nenaudos.

REKLAMA

Kaip teigia britai iš leidinio „Autocar“, „Porsche 929“ pamatyti turėtume 2014-2015 metais, automobiliui bus naudojama modelio „Panamera“ platforma. Turėtų būti dvi šio automobilio versijos – kupe ir kabrioletas. „Porsche 929“ turėtų konkuruoti su tokiais automobiliais, kaip „Bentley Continental“, „Aston Martin DB9“ ir „Ferrari California“. Vokiečiai planuoja kiekvienais metais pagaminti po 10 tūkst. „Porsche 929“, nes tik gaminant tokį automobilių skaičių šis projektas būtų pelningas.

„Porsche“ ruošia modelį „929„Porsche“ ruošia modelį „929". Autocar nuotr.

„Porsche“ ruošia modelį „929„Porsche“ ruošia modelį „929". Autocar nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų