REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Korėja 10 mėnesių uždarė visus savo universitetus, o studentus pasiuntė dirbti gamyklose, žemės ūkyje ir statybose. Taip šalis siekia sustiprinti savo ekonomiką ir įgyvendinti valdžios duotą pažadą iki 2012 metų valstybę paversti „didžia, turtinga ir galinga“, praneša „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Pietų Korėjoje pasirodžiusiuose pranešimuose teigiama, kad valdžia Pchenjane nurodė pirmadienį iki kitų metų balandžio atšaukti visas paskaitas universitetuose. Išimtis bus daroma tik studentams, kurie artimiausiais mėnesiais baigia studijas, ir užsieniečiams.

REKLAMA

Pranešimuose teigiama, kad studentai dirbs statybose didžiausiuose šalies miestuose, taip pat padės vykdant atstatymo darbus žemės ūkio regionuose, neseniai nukentėjusiuose per didžiulį taifūną.

Analitikai teigia, kad už sprendimo paskirstyti studentus po visą šalį gali slypėti kitos priežastys.

„Viena priežastis – egzistuoja tikimybė, kad universitetų miesteliuose gali kilti demonstracijos. Šalies vadovybė stebėjo „Jazminų revoliuciją“ Afrikoje ir labai baiminasi, kad tas pats gali nutikti Šiaurės Korėjoje. Jie baiminasi, kad tai gali prasidėti universitetuose“, – teigė Toshimitsu Shigemura, Tokijo Waseda universiteto profesorius.

Jis taip pat pastebėjo, kad Šiaurės Korėja neseniai iš Kinijos įsigijo riaušių malšinimo priemonių, tarp kurių – ašarinių dujų ir lazdų, be to, svarbiausiose Pchenjano vietose sustiprintas policijos patruliavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų