• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po 10 metų prieigą prie interneto turės didžioji dalis mūsų planetos gyventojų, tačiau už autorinį turinį teks mokėti. Tokią nuomonę išsakė „Google“ direktorių tarybos pirmininkas Ericas Schmidtas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, po 10 metų neturtingose šalyse interneto skvarba sieks 80 – 90 proc.  Schmidtas įsitikinęs, kad tokių rodiklių bus nesunku pasiekti, nes šviesolaidinis kabelis kainuoja ne taip brangiai.

REKLAMA

„Turinio perdavimas taps pigesniu ir prieinamu milijardams žmonių“, – mano jis. Be to, turinio kūrėjams teks sukurti naujus autorinių teisių ir savo informacijos apsaugos modelius.

Jis pripažino, jog kažkam tai bus naudinga, o kažkam – ne. „Google“ vadovas mano, kad bet kokius nuostolius bus galima kompensuoti, pavyzdžiui, muzikinėje industrijoje tai daroma koncertais. „Laikraščiai uždirbs didžiulius pinigus, nes persikels į internetą“, – mano Schmidtas.

Jo nuomone, asmeninis gyvenimas bus saugomas pasitelkus veidų atpažinimo technologiją, kuri po 10 metų bus plačiai naudojama. „Po 10 metų technologijos veiks tūkstantį kartų greičiau, o, pavyzdžiui, telefonai bus tūkstantį kartų pigesni“, – įsitikinęs „Google“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų