• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pakilo bilieto kaina traukinio maršrutu Vilnius–Kaunas. Trečia klase vietoj 15 Lt teks mokėti 16,30 Lt, antra – vietoj 17 Lt bilietas kainuos 18 Lt.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos geležinkeliai“ tikina, kad kainos nėra pakeltos, o tik sugrąžintos į buvusį lygį. Visai neseniai bilieto kainą kilstelėjusi ir Kauno autobusų kompanija „Kautra“ žada kurį laiką kainų nebekelti.

REKLAMA

„Kainos nėra padidėjusios, jos yra atstatytos į buvusį lygį. Kai buvo remontuojamas Kauno tunelis, netekome pakankamai daug keleivių. 2008-aisiais uždarėme tunelį ir po to keleivių sumažėjo 10 proc. Turbūt nepatogu žmonėms buvo važiuoti iki Pravieniškių stotelės ir nepasiekti Kauno geležinkelio stoties“, – interneto portalui lrt.lt sakė AB „Lietuvos geležinkeliai“ Bendrojo skyriaus specialistas Vidmantas Gudas.

REKLAMA
REKLAMA

2009-ųjų lapkritį buvo baigtas remontuoti Kauno tunelis ir, norint susigrąžinti prarastus keleivius, tąsyk buvo sumažintos kelionės kainos, o dabar jos atstatytos.

Trečia klase kainos buvo sumažintos 8 proc. – iš 16,30 Lt į 15 Lt, antra klase 16 proc. – nuo 22,20 Lt į 17 Lt. Dabar, atsistačius įprastiniam keleivių srautui ir nuo gegužės 29 d. įsigaliojus naujam tvarkaraščiui, trečia klase kelionė kainuos nebe 15 Lt, o 16,30 Lt. Važiuojantiems antrąja klase kainos pakeltos 6 proc. – iš 17 į 18 Lt.

„Tokios kainos turėtų nusistovėti ir, svarbiausia, kitų maršrutų [bilietų kainų] didinti visiškai neplanuojama. Vilnius–Kaunas vienintelis [pabrangęs] maršrutas“, – patikino V. Gudas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas lrt.lt sakė, kad „Lietuvos geležinkeliai“ pasekė jų pavyzdžiu – šie balandžio pradžioje kainą maršrutu Kaunas–Vilnius taip pat kilstelėjo vienu litu.

Anot L. Skardžiuko, kainos autobusais nebuvo keltos jau dvejus metus, tačiau esą kainos kilstelėjimas nepadengė išaugusių kaštų. „Tikimės, kad [bilieto kainos pakėlimas vienu litu] neiššauks reakcijos“, – vylėsi L. Skardžiukas.

Kelionė autobusu Kaunas–Vilnius anksčiau kainavo 19 Lt, nuo balandžio pradžios kainuoja 20 lt.

Vytenis Radžiūnas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų