REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš turtingiausių Rusijos žmonių Michailas Prochorovas patvirtino planus pradėti politinę karjerą, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

M. Prochorovas yra vienas iš trijų turtingiausių Rusijos žmonių, o dabar ketina pereiti prie politikos. M. Prochorovas nori vadovauti Teisingo reikalo partijai. Partija palaiko prezidentą Dmitrijų Medvedevą nors dabar daugėja įtarimų, kad Vladimiras Putinas nori susigrąžinti prezidento postą.

REKLAMA

Teisingo reikalo partija įkurta tik prieš dvejus metus. Tai verslininkus palaikanti partija, skatinanti laisvos rinkos reformas. M. Prochorovas teigia, kad jo tikslas - su partija užimti antrą vietą gruodį vyksiančiuose parlamento rinkimuose. Rinkimus laimėti turėtų Vladimiro Putino partija „Vieningoji Rusija“.

Manoma, kad partija nesunkiai nugalės rinkimuose, kurie laikomi generaline prezidento rinkimų repeticija. Tiek premjeras V. Putinas, tiek prezidentas D. Medvedevas yra potencialūs varžovai dėl prezidento posto.

Jei M. Prochorovui pavyks užimti Teisingo reikalo partijos lyderio poziciją, tai bus pirmas kartas po M. Chodorkovskio, suimto 2003-aisiais, kai Rusijos magnatas įgis svarbų vaidmenį politikoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų