REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norėtum surūkyti paskutinę cigaretę prieš skrydį? Belfasto tarptautiniame oro uoste už tai reikės susimokėti. Šiame oro uoste rūkantieji turi susimokėti 1 svarą sterlingų už galimybę parūkyti specialiai tam įrengtoje vietoje. Manoma, kad Belfasto oro uostas yra pirmasis Jungtinėje Karalystėje imantis mokestį už parūkymą, informuoja BBC naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Dūmo mėgėjai oro uoste turi į specialų aparatą įmesti monetą, kad atsidarytų durys į rūkymo patalpą. Belfasto oro uoste jau dabar imamas 1 svaro sterlingų mokestis už keleivių išlaipinimą, dar 1 svarą žmonės turi sumokėti už plastikinius maišelius, į kuriuos sudėję skystus produktus gali praeiti pro apsaugą.

REKLAMA

Oro uosto atstovai teigia, kad taip reaguojama į paklausą, o mokestis renkamas rūkymo zonos įrengimo išlaidoms kompensuoti. Tačiau keleiviai mano, jog oro uostas tiesiog išnaudoja rūkalius.

„Esu buvęs kituose oro uostuose ir niekuomet man neteko mokėti. Turi į automatą įmesti vieną svarą, kad patektum į rūkymo zoną. Kalbėjausi su kitais rūkančiais, jiems nepatiko tai, kad jie turi mokėti vieną svarą“, – sakė keleiviai Markas (Mark) ir Filipas (Phillip).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų