REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešai Prezidentės išsakyti argumentai, jog ji, ir be interpeliacijų, turinti kitų būdų pašalinti ministrus, galima laikyti atviru grasinimu, o Generalinė prokuratūra, šiuo atveju – lyg sarginis šuo, jaučiantis aplinkinį, labiausiai nepatinkantį savo šeimininkei, pareiškė Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininkas Arūnas Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Labiausiai nerimą kelia situacija, kai Prezidentė susitikimo su Seimo valdyba metu pareiškė, kad, be interpeliacijų, ji turi ir kitų būdų pašalinti ministrus. Tai yra vos ne atviras grasinimas, kad bus galima imtis tam tikrų jėgos struktūrų, nuo Generalinės prokuratūros, STT ar VSD. Tai šioje vietoje yra tam tikras požymis, kad mes dideliais žingsniais artėjame prie tvarkos, kuri yra kaimyninėje Baltarusijoje“, – trečiadienį žurnalistams Vyriausybėje pareiškė valdančiosios koalicijos atstovas A. Valinskas.

REKLAMA

Pasak TPP pirmininko, akivaizdus to pavyzdys yra tai, jog, nepaisant ūkio ministro Dainiaus Kreivio pažymoje paminėtų daugybės faktų, Generalinė prokuratūra viešai pareiškė, kad tyrimas bus pradėtas tik dėl vieno – Aplinkos ministerijai pavaldžios įstaigos galimo spaudimo.

„Tai yra aiškus nurodymų vykdymas. Bet nieko nepadarysi. Tai yra lyg sarginis šuo, kuris puikiai jaučia, kuris aplinkinis labiausiai nepatinka šeimininkei ir nori labiausiai įkąsti. Todėl sakant tai viešai, tokios praktikos neturėtų būti. Ir kai valstybės vadovas prabyla apie tai viešai susitikime su Seimo valdyba, tai kelia tam tikrų neramių minčių“, – pažymėjo A. Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Valdančiosios daugumos atstovas, paklaustas, ar tai būtų galima vertinti kaip Prezidentės spaudimą pačiam Seimui, A. Valinskas atsakė teigiamai.

ELTA primena, jog pirmadienį prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl bandymų daryti įtaką Viešųjų pirkimų tarnybos sprendimams Aplinkos ministerijai pavaldžios įstaigos organizuoto pirkimo metu.

Kaip praneša Generalinė prokuratūra, ikiteisminis tyrimas Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente pradėtas įžvelgus piktnaudžiavimo ir kišimosi į valstybės tarnautojo veiklą požymių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas pradėtas susipažinus su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateikta operatyvine informacija apie galimus neteisėtus veiksmus vykdant vienos Aplinkos ministerijai pavaldžios įstaigos organizuotą pirkimą.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT pareigūnai.

Kaip jau yra pareiškęs aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, „garsiojoje“ ūkio ministro D. Kreivio pažymoje tėra interpretuojami oficialūs susitikimai bei darbo pokalbiai, todėl Aplinkos ministerija griežtai atsiribojanti nuo bet kokių kaltinimų dėl esą jos darbuotojų daryto spaudimo viešuosiuose pirkimuose.

REKLAMA

Ūkio ministro pažymoje apie Aplinkos ministerijos atstovų darytą spaudimą kalbama šeštojoje dalyje.

„VPT patikrino Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros vykdytą viešąjį pirkimą „Daugiabučių namų atnaujinimo programos visuomenės informavimo kampanijos 2010–2011 m. įgyvendinimo paslaugų“ ir nustatė esminius pažeidimus. VPT paskelbus išvadą, Žilvinas Plytnikas ir VPT Kontrolės skyriaus vedėja Jelena Valentukevičienė buvo iškviesti į Aplinkos ministeriją pokalbio su aukštais ministerijos pareigūnais dėl VPT išvados.

REKLAMA

Aplinkos ministerija inicijavo dar vieną susitikimą, kuris vyko Vyriausybės kanceliarijoje. Susitikime dalyvavo Vyriausybės kanceliarijos, Aplinkos ministerijos pareigūnai. Susitikime VPT buvo pasiūlyta ieškoti sprendimų, kad nebūtų stabdomos viešojo pirkimo procedūros.

Vėliau Ž. Plytnikui dėl VPT išvados dar kelis kartus skambino aplinkos ministro patarėjas“, – rašoma D. Kreivio pažymoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų