REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius pakvietė mokytojus į Druskininkuose vyksiančią konferenciją ir paprašė susimokėti 50–70 Lt dalyvio mokestį. G.Steponavičius teisinasi, kad mokytojus jis kvietė ne kaip ministras, o kaip Seimo narys. „Tuomet mūsų komisija privalės svarstyti, ar jis nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų“, – „Valstiečių laikraščiui“ sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

REKLAMA
REKLAMA

Pinigai partiniam renginiui

„Mieli mokytojai, auklėtojai, kviečiu jus į konferenciją „Ką daryti, kad vaikai norėtų mokytis?“ Lapkričio 26–27 d. Druskininkuose. (...) Šiais metais kviečiu aptarti mūsų pasiekimus ir toliau kartu ieškoti sprendimų, kaip paskatinti vaikus mokytis. Seimo narys, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius“, – rašoma elektroniniame laiške. Jame prisegta ir konferencijos programa, o dalyvių prašoma susimokėti nuo 50 iki 70 Lt mokestį – priklausomai nuo to, ar konferencijoje ketina dalyvauti vieną, ar dvi dienas. Elektroninis laiškas, išsiųstas iš parlamentinės politiko pašto dėžutės, pasirašytas Seimo nario bei švietimo ir mokslo ministro vardu. Šią konferenciją organizavo Liberalų sąjūdis ir su šia partija susijusi asociacija „Noriu į mokyklą“. Seimo opozicija pasipiktino, kad ministras kviečia mokytojus paremti partinį renginį. Per Vyriausybės valandą Seime socialdemokratas Algirdas Sysas paklausė, ar G.Steponavičius nesupainiojo interesų reklamuodamas komercinį renginį ir siekdamas paramos Liberalų sąjūdžiui. G.Steponavičius ėmė gintis, kad kvietimai buvo išsiųsti iš jo parlamentinės pašto dėžutės ir mokytojus jis kvietęs Seimo nario, o ne ministro vardu.

REKLAMA

Premjeras gina ministrą

„Mano vardu visos – 1 300 su trupučiu – mokyklos gavo kvietimą į savaitgalį vyksiančią konferenciją. Bet jie tai yra gavę iš mano Seimo nario elektroninio pašto dėžutės. Kviečiau ne kaip ministras, o kaip Seimo narys. Suprantu, kad tų renginių, kuriuose tarp organizatorių fi gūruoja partija, kurios esu deleguotas į ministrus, neturėčiau daryti kaip ministras. Tai, kad kokius 5 proc. visų renginio sąnaudų padengs tas mokestis, yra labai normalu ir parodo žmonių suinteresuotumą prisidėti. Sąskaita yra nurodyta ne partijos, o vienos iš visuomeninių organizacijų, kuri ieško būdų, kaip padaryti ugdymo procesą įdomų ir patrauklų mokiniams ir mokytojams“, – taip Vyriausybės valandos metu į priekaištus atsakė ministras. Premjeras Andrius Kubilius po Vyriausybės valandos sakė, kad nėra susipažinęs su situacija ir ketina ja pasidomėti. „Ministro paaiškinimas, kad jis ši renginį organizuoja ne kaip ministras, o kaip Seimo narys, politikas, turi tam tikrą pagrindimą“, – ministrą ėmė ginti premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

To dar nebuvo

Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas A.Salamakinas teigė, kad Seimo narys irgi negali prašyti pinigų iš renginio dalyvių. „Seimo nario funkcijos yra statute apibrėžtos. Tu gali pasikviesti konsultantus, gali dėl visuomenės intereso kviestis visokius pareigūnus ir specialistus. Mokytojus irgi. Bet jokių pinigų rinkti negalima. Jei aš atlieku savo Seimo nario funkcijas, tai kažkas turi susimokėti? Tokių atvejų, kad Seimo narys sukviečia žmones ir prašo už tą renginį susimokėti, mano nemažoje praktikoje dar nebuvo. Seimo statutas tokių dalykų nenumato. Mes tik rai tokį faktą turėsime svarstyti Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje. Teks atlikti tyrimą“, – sakė A.Salamakinas.

Lina PEČELIŪNIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų