• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per Lietuvą ritasi grupinio pirkimo banga. Momentiniais pasiūlymais ir didelėmis nuolaidomis noriai naudojasi ne vien tik pirkėjai. Naudą įžvelgia ir vis daugiau įmonių, kurios pačios kreipiasi į internetinio grupinio pirkimo organizatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Sparčiai besiplečianti verslo niša pritraukia ir daug naujų dalyvių. Šiuo metu Lietuvoje grupines nuolaidas organizuoja virš 10 internetinio verslo bendrovių.

REKLAMA

Pasak vieno populiariausių grupinio pirkimo portalo „Beta.lt“ komercijos vadovės Alvydės Palaimaitės, šalies rinka labai sparčiai plečiasi visuose segmentuose – pirkėjų, pardavėjų ir nuolaidų organizatorių.

“Kaip ir kiekvienai naujovei, taip ir grupiniams pirkimams, Lietuvoje prireikė laiko prigyti. Pradžioje buvo jaučiamas šioks toks pirkėjų bei įmonių nepasitikėjimas, abejingumas. Tačiau akivaizdi nauda ir savotiška pramoga pralaužė ledus. Nieko nuostabaus, kad vartotojai greičiau priėmė naujieną, tačiau šiuo metu ženkliai auga įmonių skaičius, norinčių dalyvauti tokio pobūdžio projektuose“, - teigia „Beta.lt“ atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

Grupinis pirkimas suteikia galimybę įsigyti prekę ar paslaugą su didele nuolaida, dažnai viršijančia 50 procentų. Įmonėms, siūlančioms nuolaidas, tai labai efektyvi reklama ir šimtaprocentinė naujų klientų garantija.

„Tradicinė reklama tampa nebe tokia efektyvi. Bendradarbiaudami su grupinio pirkimo portalais nesiekiame momentinės naudos, investuojame į santykius su klientais, vardo žinomumo didinimą. Didelės nuolaidos pritraukė minią pirkėjų. Per dieną parduotuvės lankomumas išaugo 80 proc., o naujų pardavimų skaičius viršijo visus lūkesčius“, - teigia internetinės parduotuvės PatalynėsPasaulis.lt atstovė Sandra Rauckienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S.Rauckienė teigia nemananti, kad didelių nuolaidų siūlymas ardo rinką ir atpratina žmones įsigyti prekes už tradicinę kainą. Nors dauguma naujų pirkėjų naudojasi nuolaidų kuponais, tačiau prekių pardavimai už pilną kainą šoktelėjo 2,3 karto. Vadybos praktika rodo, kad jei pirkėjas buvo kokybiškai aptarnautas, jam patiko produktas, tuomet jis yra linkęs sugrįžti. Kaina išlieka aktuali, tačiau jos įtaka sumažėja.

Šiuo metu grupinio pirkimo organizatoriai per dieną vidutiniškai parduoda nuo 10 iki 200 nuolaidų kuponų. Pardavimų skaičius priklauso nuo kainos, paslaugos ar prekės patrauklumo, ypač nuo siūlomos nuolaidos. Pardavimų ir pasiūlymų skaičius nuosekliai auga, tačiau dar gerokai atsilieka nuo užsienio šalių, pavyzdžiui Estijos, kur kuponų pardavimai skaičiuojami tūkstančiais. „Beta.lt“ komercijos vadovės duomenimis, didžiausias per dieną parduotų kuponų skaičius siekė 800.

REKLAMA

Prieš mėnesį veiklą pradėjusio portalo Grupinis.lt vadovės Deimantės Pociūtės teigimu, nors Lietuvos rinka plečiasi, tačiau visas potencialas dar nėra išnaudotas.

„Atsižvelgdami į kaimynines šalis manome, kad Lietuvos rinkos augimo potencialas išlieka didelis. Kol kas dauguma nuolaidų siūloma tik Vilniaus ir Kauno gyventojams, tačiau mūsų planuose – darbas  ir likusiuose didžiausiuose šalies miestuose. Rinka auga tuomet, kai turi, ką jai pasiūlyti“, - sako D.Pociūtė.

Kalbėdami apie tolimesnes rinkos perspektyvas Beta.lt ir Grupinis.lt vadovai vieningai sutaria, kad konkurencija rinkoje didelė ir toliau auga. Visgi rinka neišvengiamai konsoliduosis ir joje liks keletas stipriausių žaidėjų.

Anot grupinio pirkimo organizatorių, plėtrai ir sėkmingai veiklai reikalingos investicijos, be kurių pavieniai smulkūs projektai žlugs arba prisijungs prie didesnių rinkos dalyvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų