REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės savivaldybė skelbia pilietinės akcijos „Vilnius - mano namai“ priemonę, skirta nelegalių grafičių prevencijai. Mero pavaduotojas Gintautas Babravičius atkreipė dėmesį, kad susibūrė kritinė masė, norinčių pakeisti esamą situaciją. Jis nurodė, kad „sienų tepliotojai peržengia visas ribas: niokojamas ne tik senamiestis, prestižiniai pastatai, bet ir sakraliniai objektai“.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešosios tvarkos valdybos viršininkas Vytautas Grašys informavo, kad sustiprintas policijos patruliavimas vandalų pamėgtose vietose: „budi neuniformuoti pareigūnai, rengiamos pasalos“.

REKLAMA

Pareigūnai tikina, kad operatyvumas padėtų efektyviau išaiškinti vandalus ir ragina piliečius nedelsiant pranešti policijai apie sienų terliotojus

G. Babravičius mano, kad sukūrus precedentą, kai būtų skirtos šimtatūkstantinės baudos už svetimo turto niokojimą, tai turėtų atgrasyti daugelį vandalų. Akcijos „Pagauk Solomoną“ iniciatorius, miesto Tarybos narys Algirdas Ramanauskas Greitai įsitikinęs, kad „Solomon“ parašai ant miesto sienų jau tapo bendrine sąvoka.

REKLAMA
REKLAMA

„Gaudome bet kurį vandalą. Pirmą kartą istorijoje iškelta baudžiamoji byla. Policija gali panaudoti visas priemones,“ - sakė A. Ramanauskas ir atmeta prielaidas, kad kovojama su nepilnamečiais: „Tai ne vaikai , o suaugę žmonės be sąžinės!“

Pusę milijono litų savivaldybei kainuoja „solomonistų“ veiklos pasekmių likvidavimas. Vilniuje išskirtos 7 vietos „legaliems“ graffiti. Tuomet įvertinamas projektas ir išduodamas leidimas. Iš 14 – os pateitkų patenkinta 12.

Vien šiemet nubausta 18 sienų niokotųjų. Namų savininkai kelia ieškinius prieš vandalus.  Maksimali bauda už sienų tepliojimą, kurią numato Administracinis teisės pažeidimų kodeksas, 2000 litų.

Solomono byla – sostinės šokdynė

Interviu su Solomon: pagauk, jei gali


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų