REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio tragedijų aidas, kai vaikai mokyklose griebiasi ginklo, atsirito ir iki Lietuvos. Užvakar Vabalninko (Biržų r.) B.Sruogos vidurinėje mokykloje pamokos vos nesibaigė nelaime. Susierzinusi devintokė šratiniu pistoletu kabinete ėmė šaudyti į bendraklasius.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnai buvo iškviesti į mokyklą jau nurimus aistroms. Po pamokų, kai moksleiviai skirstėsi namo, policininkas sustabdė devintos klasės moksleivę V.K. ir patikrinęs jos daiktus surado pneumatinį pistoletą.

REKLAMA

Kaip vakar pasakojo B.Sruogos vidurinės mokyklos direktorius Laimutis Štirvydas, šūviai nuaidėjo devintoje klasėje per istorijos pamoką. Mokytoja buvo išėjusi atsinešti mokymo priemonių, tad moksleiviai trumpam liko vieni.

Tuo metu mokiniai bandė pasiskirstyti, kas kur palaikys tvarką mokykloje budėjimo dieną.

Išgirdusi, kad jai teks budėti trečiajame aukšte, sunkiai su bendraamžiais sutarianti V.K. susierzino. Ji pripuolė prie savo krepšio, išsitraukė pistoletą ir du kartus iššovė. Pasak direktoriaus, vienas šūvis buvo paleistas į sieną, kitas – į moksleivius. Šratai kliudė vieną mergaitę, tačiau per drabužius užtaisas nepilnametės nesužalojo.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodžius mokytojai pamoka vyko toliau lyg niekur nieko.

Išgirdęs apie incidentą direktorius pasiteiravo klasės berniukų, kokį ginklą turi V.K., tačiau šie nuramino direktorių, esą žaislinį. Vėliau sužinojęs, kad pistoletas pritaikytas šaudyti smulkiais šratais, L.Štirvydas prisipažino: „Baisu pagalvoti, kas būtų buvę, jeigu šratas būtų pataikęs į akį“.

Apie incidentą su ginklu sužinojusi mokyklos socialinė pedagogė pranešė pavaduotojui, šis į mokyklą iškvietė policijos pareigūną. V.K. buvo sustabdyta ir apieškota prie autobusų stoties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ginklas perduotas atlikti ekspertizę. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Apklausiama šaulė nenorėjo prisipažinti, kur gavo ginklą. Vieną kartą ji aiškino neva radusi, kitą kartą tvirtino pirkusi.

Pasak direktoriaus, su V.K. mokykla vargsta antrus metus. Kaime su motina gyvenanti mergina – rimta kandidatė į sunkiai auklėjamus vaikus priglobiantį socializacijos centrą. Ji nepaliauja kalbėti išvažiuosianti į užsienį. Mokyklos pedagogai būgštauja, kad moksleivė gali tapti prekiautojų žmonėmis auka.

REKLAMA

Vakar pasirodžiusi klasėje V.K. elgėsi agresyviai, gąsdino bendraamžius nusišausianti. Ją po pamokų namo išlydėjo socialinė pedagogė.

Faktai:

Kinija, JAV, Didžioji Britanija – šiais metais šias šalis sukrėtė ne vienos kraupios žudynės, kurių aukomis tapo niekuo dėti žmonės, vaikai ir net darželinukai. Kas skatina žmones griebtis ginklo? Pasak psichologų, pavojingiausi – jaunuoliai, kuriems baigiasi paauglystė. Socialinė terpė, nelaiminga meilė, konfliktas su mokyklos vadovais ar policija – ir žmogus nemato išeities, nes neturi patirties. Amžius nuo 14 iki 20 metų – pats pavojingiausias, pats paslaptingiausias mokslininkams, tuo metu niekas neturi vaistų, kad išvengtų skaudžių dalykų.

Jaunius POCIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų