REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką tik atidarytas moderniai įrengtas ir šiuolaikiška aparatūra aprūpintas Panevėžio ligoninės Priėmimo skyrius liko be vedėjos. Dešimt metų jam vadovavusi gydytoja Lina Trokaj išėjo iš darbo ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo spalio ji dirba Panevėžio teritorinėje ligonių kasoje vyriausiąja specialiste-gydytoja.

Ligoninė paskelbė konkursą eiti Priėmimo skyriaus vedėjo pareigas.

Įstaigos vyriausiasis gydytojas Česlovas Gutauskas sako labai apgailestaująs, kad L.Trokaj paliko ligoninę.

REKLAMA

„Ji buvo puiki specialistė, labai atsakinga. Aš jai neturiu jokiu pretenzijų. Atvirkščiai, galiu tik padėkoti už gerą darbą“, – kalbėjo jis.

Č.Gutauskui gydytoja paaiškino paliekanti darbą dėl asmeninių priežasčių. Tai „Sekundei“ patvirtino ir pati L.Trokaj.

Buvusi Priėmimo skyriaus vedėja patikino, kad ji nusprendė keisti darbą ne dėl to, kad būtų turėjusi didelių problemų ar konfliktų su įstaigos administracija, kolegomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Su visais gerai sutariau. Man tikrai savotiškai gaila buvo palikti ligoninę, kur įgijau tiek daug patirties kaip gydytoja. Bet ateina metas, kai pribręsti permainoms. Išėjau tik dėl asmeninių priežasčių“, – sakė gydytoja.

Priėmimo skyrių medikai juokais vadina skaistykla, nes darbas jame vienas sunkiausių. L.Trokaj neslėpė, kad ir jai nebuvo lengva, bet dar kartą patikino: ne nuovargis buvo pagrindinė priežastis palikti Priėmimo skyrių.

Nuolat sulaukia pastiprinimo

Č.Gutauskas sakė dar nežinantis, kiek gydytojų dalyvaus konkurse eiti Priėmimo skyriaus vedėjo pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo manymu, neturėtų atsitikti taip, kad neatsiras nė vieno pretendento. Juolab kad darbo sąlygos Priėmimo skyriuje po rekonstrukcijos kur kas geresnės.

Vyriausiojo gydytojo teigimu, išskyrus L.Trokaj ir kelis pensinio amžiaus sulaukusius gydytojus, pastaruoju metu iš ligoninės daugiau specialistų neišėjo.

Jau nemažai metų rudenį, šį – taip pat, įstaiga sulaukia pastiprinimo. Šiemet ligoninėje įdarbinta 11 naujų, rezidentūrą baigusių gydytojų: trys ortopedai traumatologai, du ginekologai, du neurochirurgai, reanimatologas, urologas, gastroenterologas, chirurgas.

REKLAMA

Ligoninės vyriausiasis gydytojas Č.Gutauskas juokauja, kad įstaiga turi savus metodus, kaip apsaugoti jaunus specialistus nuo emigracijos. Pasak jo, tai – palyginti geros darbo sąlygos ir patrauklūs atlyginimai.

Ligoninė šiuo metu skelbia ieškanti dar beveik 20 įvairių specialybių gydytojų, tačiau, pasak Č.Gutausko, tai nereiškia, kad dabar jų tiek trūksta.

„Mes žiūrime į priekį. Plečiame tarnybas, pavyzdžiui, rengiame antrą dienos chirurgijos skyrių, diegiame naujas diagnostikos ir gydymo metodikas, todėl planuojam, kokių specialistų gali prireikti. Be to, įvertiname ir tai, kad kai kurie pensinio amžiaus sulaukę gydytojai išeis į užtarnautą poilsį. Tad turime iš anksto rūpintis pamaina“, – aiškino jis.

REKLAMA

Pasak Č.Gutausko, šiuo metu ligoninei labiausiai trūksta endokrinologo, reabilitologo, odos ligų specialisto.

Gydytojams tenka mokytis nuo 10 iki 13 metų. Šešerius metus trunka vientisosios studijos, vėliau jie metus atlieka praktiką – internatūrą, po to jų laukia 3–6 metus trunkanti rezidentūra.

Inga SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų