REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Korėja parodė savo praeitį ir ateitį išoriniam pasauliui. Pasaulio žiniasklaida gavo kvietimą atvykti į Pchenjaną stebėti didžiulio karinio parado.

REKLAMA
REKLAMA

Valdžia, kaip ir visada, pasinaudojo šiuo renginiu, kad galėtų pakritikuoti „imperialistines“ Jungtines Valstijas. Tačiau šįkart Šiaurės Korėja parodė pasauliui kai ką naują: žmonėms buvo pristatytas vyras, kuris, kaip manoma, taps šios šalies lyderiu. Kim Čen Unas turėtų pakeisti dabartinį lyderį -  savo tėvą Kim Čen Irą – kuris dėl sveikatos problemų nebegali tęsti darbo, praneša BBC.co.uk.

REKLAMA

Labai sunku gauti tikslią informaciją apie vieną slapčiausių pasaulio šalių. Žurnalistams, analitikams ir užsienio šalių vyriausybėms dažnai tenka skaityti tarp eilučių arba spėlioti simbolinių įvykių prasmę.  Praėjusį mėnesį Kim Čer Unas gavo generolo laipsnį ir aukštesnes pareigas vyriausybėje ir Korėjos Darbininkų partijoje. Šį savaitgalį žurnalistai turėjo progą įsitikinti savo įtarimais po to, kai jiems netikėtai buvo leista apsilankyti Šiaurės Korėjoje.

REKLAMA
REKLAMA

Metinis pasirodymas vyks kelias savaites ir jame dalyvaus tūkstančiai dainininkų, akrobatų ir gimnastų. Šeštadienio naktį vyko eisena buvo vainikuota kareivių maršu, kurie šaudė iš kulkosvaidžių.

Atrodė, kad į paradą susirinko svarbiausi Šiaurės Korėjos žmonės: uniformuoti karininkai ir civiliai, pasipuošę griežtais kostiumais. Vienos parodo dalies metu šviesos buvo nukreiptos į svarbiausius svečius. Tarp jų buvo Kim Čen Iras, žinomas kaip “Brangusis lyderis", ir į jo jaunėlį sūnų Kim Čen Uną. Žmonės pasuko galvas į juos ir ėme audringai ploti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paradas buvo organizuotas 65-osioms Darbininkų partijoms metinėms paminėti. Parade buvo pademonstruota karinė Šiaurės Korėjos technika: raketų paleidimo įrenginiai, raketos ir tankai. Čia buvo tūkstančiai kareivių, žygiuojančių puikioje harmonijoje. Žemė buvo sudrebinta, kai jie priėjo prie pagrindinės tibūnos, iš kurios paradą stebėjo Kim Čen Iras su savo sūnumi. Parado pabaigoje didžioji dalis dalyvių plūstelėjo link pakylos ir ėmė skanduoti Kim Čen Iro vardą.

Daugelis verkė, kadangi šalies lyderis kol kas yra su žmonėmis, tačiau neaišku, kiek laiko tai truks.  Kim Čer Iras atsiliepė į žmonių kvietimus ir išėjo į priekį, plodamas ir mojuodamas. Jis atrodė gan silpnas, kai vaikščiojo palei apžvalgos platformą, atrodė, kad šlubuoja.

Pranešama, kad jis patyrė insultą 2008 metais. Liga paaiškina, kodėl jis taip nori perduoti valdžią jauniausiam sūnui, kuris dar tik įkopęs į trečiąjį dešimtmetį.

Iki šiol Kim Čer Unas buvo beveik nežinomas šalies viduje, tačiau žmonės jau dabar jį vadina “Jaunuoju Generolu".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų