REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas savaitę daugėjant sergančiųjų gripu ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų sukeltomis ligomis, medikai ragina tėvus ypač pasirūpinti vaikais.

REKLAMA
REKLAMA

Jų pastebėjimu, šįmet ligos puola keliomis savaitėmis anksčiau nei įprastai. Šiuo metu daugiausiai sergančiųjų yra Kauno apskrityje. Sveikiausi – Tauragės gyventojai.

REKLAMA

Pirmųjų ligoniukų Kauno centro poliklinikos vaikų gydytojai sako sulaukę jau rugsėjo pradžioje – ankstesniais metais ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų sukeltomis ligomis ir gripu mažieji susirgdavo vėliau.

„Jau turbūt antra savaitė mes stebime šiokį tokį padidėjimą ir galime teigti, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis pasiekė įprastą gripo sezonui lygį, nors gripo sezonas, kaip minėjau, turėtų prasidėti tik nuo spalio 4 dienos“, – atkreipė dėmesį Kristina Rudžinskaitė, Kauno visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotoja.

REKLAMA
REKLAMA

Statistikos duomenimis, daugiausiai sergančiųjų – Kauno apskrityje: iš 10 tūkst. gyventojų pasiligojo apie 60. Sveikiausi tauragiškiai.

Šią savaitę Kaune diagnozuoti ir trys pirmieji gripo atvejai.

Kauno visuomenės sveikatos centro duomenimis, iš sergančiųjų ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijų sukeltomis ligomis daugiau kaip pusė – vaikai. Medikai sako, ligos plinta, nes tėvai sergančius mažuosius leidžia į darželį ar mokyklą.

„Apgydo savaitgalį ir nepasveikusį išleidžia. Viruso plitimo profilaktikai [geriau būtų], kad išsibūtų tie vaikai namie“, – tikina vaikų gydytoja Stanislava Švaikauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia pati geriausia priemonė yra skiepai nuo gripo. Gripas visgi yra pavojingiausia liga iš visų ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų.

Toliau yra įprastinės priemonės kaip saugotis – vėdinimas, drėgnas valymas būtent klasėse“, – patarimų negailėjo K. Rudžinskaitė, Kauno visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotoja.

Kauno visuomenės sveikatos biuras apie plintančias ligas ketina informuoti darželius ir mokyklas, tačiau vaikai masiškai po keliasdešimt litų kainuojančiais skiepais skiepijami nebus – esą tai tėvų apsisprendimas.

Jūratė ANILIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų