REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijai priklausančių šalių susitikime, vykusiame rugpjūčio viduryje Jerevane, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka liko vienas. Nors pasaulio žiniasklaida prognozavo, kad Armėnijos sostinėje Lukašenka bandys užglaistyti nesutarimus, to neįvyko.

REKLAMA
REKLAMA

Dviejų dienų renginyje Baltarusijos vadovas neturėjo dvišalių susitikimų nei su vienos ten dalyvavusios valstybės atstovais.

REKLAMA

Didžiausia susitikimo intriga - Lukašenkos ir Medvedevo reakcijos vienas į kitą stebėjimas. Žurnalistai pastebėjo, kad sėdėdamas už vieno stalo priešais Rusijos prezidentą, Lukašenka slėpė savo akis. Medvedevas Baltarusijos lyderį atvirai ignoravo. Jei akys susitikdavo, Medvedevo žvilgsnis būdavo nedraugiškas, pastebi žiniasklaida.

Spaudos konferencijoje Rusijos vadovas  Baltarusijos delegaciją  įvardijo kaip kito tokio susitikimo organizatorę. Tai buvo vienintelis Baltarusijos paminėjimas per visą susitikimo laiką.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pat susitiką Jerevane  informacinis karas tarp Maskvos ir Minsko buvo pasiekęs kulminaciją. Kremlius ir Lukašenka apsikeitė kaltinimais. Pareiškęs, kad Lukašenka buvo pažadėjęs pripažinti Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybę, Medvedevas apkaltino Baltarusijos prezidentą melu. Lukašenka  kaltino Medvedevą  nesąžiningumu ir manipuliavimu faktais.

Kaip atsaką, Kremlius  grasino paviešinti susitikimo, kuriame Baltarusijos lyderis buvo pažadėjęs pripažinimą, stenogramą.

Kiek anksčiau Rusijos televizija parodė tris dokumentinio filmo „Batka“ serijas apie neribotą  Baltarusijos diktatoriaus valdžią  ir  nesutinkančių su režimu žmonių dingimus. Kai kuriuose laidos epizoduose buvo pasakojama apie Lukašenkos asmeninį gyvenimą, Baltarusijos lyderio vyresnių sūnų machinacijas ir kaip jauniausias sūnus Kolia buvo milicijos atimtas iš savo mamos, praneša newsru.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų