REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais juk norisi prašmatniai pavalgyti ir, kad salotos primintų ne tradicišką milžinišką porciją "vinigreto", bet meno kūrinį. Jei taip jaučiatės šiandien, lašišos „TRIO“ salotos kaip tik jums!

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės:

Sūdytas lašišos suktinukas su varške: lašišos filė 100g., trinta varškė 30g., stambi jūros druska 1g.

Lašiša rūkyta: lašišos filė 100g., druska 2g., pipirai 2g., cukrus 2g., krapai 10g., rozmarinas 2g. Džiovinti čiobreliai ir alksnių drožlės.

Lašiša kepta žemoje, 34º C temperatūroje: lašišos filė 70g., druska 1g., pipirai 1g.

Agurkų ir krapų drebučiai: agurkai 200g., daržinis builis 5g., citrina 3g., druska 2g., baltas vynas 50g., želatinos lakštai 5g.

Salotų puokštė: lolo roso 30g., frezze salotos 20g., rucolla 5g., burokėlių lapai 10g., builis 5g., perilės asorti 5g., ridikėliai švž. 10g.

Padažas salotoms: krapai švž. 30g., aliejus 30g., druska 2g., pipirai 2g.

Pomidorų drebučiai: vynuoginiai pomidoriukai 50g., druska 1g., pipirai 1g., želatinos lakštai 5g., balto vyno actas 10g.

Kiaušinių tryniai: virti putpelių kiaušiniai 5vnt., majonezas 10g., druska 1g., pipirai 1g.

Citrininio sviesto ikrai: citrina 5g., sviestas 30g., citrinos sultys 5g., šaltas vanduo 2ltr.

Džiovintas jautienos kumpis: džiovintas kumpis 20g.

REKLAMA

Gaminame:

Sūdytas lašišos suktinukas su varške: Lašiša supjaustoma plonais griežinėliais, pasūdoma, į vidurį dedama trinta varškė ir susukamas suktinukas, kuris laikomas šaltai 2 val. Tiekiant supjaustoma griežinėliais.

Lašiša rūkyta: Lašišos filė užmarinuojama su prieskoninėmis žolelėmis, ir išrūkoma su čiobrelių ir obelų drožlėmis. Prieš tiekiant pabarstoma prieskoniais.

Lašiša kepta žemoje temperatūroje 34º C temp.: Lašišos filė supjaustoma gražiais kubeliais, sudedama į skardą ir kepama orkaitėje 34º C temperatūroje 50 min. išimtą lašiša paskaniname prieskoniais.

Agurkų ir krapų drebučiai: Visi ingredientai sutrinami, po to perkošiami per sietelį, dedama želatinos lakštų ir užstingdoma.

Salotų puokštė: Visos daržovės nuplaunamos ir sudedamos į šaltą vandenį, prieš tiekiant visos salotos nusausinamos.

Padažas salotoms: Visi ingredientai sutrinami ir perkošiami per sietelį, paruoštas padažas paskaninamas prieskoniais.

Pomidorų drebučiai: Vynuoginiai pomidorai nublanširuojami ir sutrinami su vyno actu, po to viskas perkošiama per sietelį, dedami želatinos lakštai ir atvėsinama, paruošti drebučiai tiekiant supjaustomi kubeliais.

Kiaušinių tryniai: 3 minutes verdami kiaušiniai, po to iškarto atšaldomi, nuimamas baltymas ir kiaušinių tryniai sutrinami su majonezu ir prieskoniais, po to formuojami rutuliukai.

Citrininio sviesto ikrai: Sviestas išlydomas iki 75º C temperatūros, įtarkuojama citrinos odelė ir sudedamos natūralios sultys ir viskas gerai išmaišoma. Paruoštas sviestas dedamas į šaltą vandenį, lašelio principu.

Džiovintas jautienos kumpis: džiovintas kumpis.

Skanaus!

Idėja: Restoranas "Diverso"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų