Kartais juk norisi prašmatniai pavalgyti ir, kad salotos primintų ne tradicišką milžinišką porciją "vinigreto", bet meno kūrinį. Jei taip jaučiatės šiandien, lašišos „TRIO“ salotos kaip tik jums!
Jums reikės:
Sūdytas lašišos suktinukas su varške: lašišos filė 100g., trinta varškė 30g., stambi jūros druska 1g.
Lašiša rūkyta: lašišos filė 100g., druska 2g., pipirai 2g., cukrus 2g., krapai 10g., rozmarinas 2g. Džiovinti čiobreliai ir alksnių drožlės.
Lašiša kepta žemoje, 34º C temperatūroje: lašišos filė 70g., druska 1g., pipirai 1g.
Agurkų ir krapų drebučiai: agurkai 200g., daržinis builis 5g., citrina 3g., druska 2g., baltas vynas 50g., želatinos lakštai 5g.
Salotų puokštė: lolo roso 30g., frezze salotos 20g., rucolla 5g., burokėlių lapai 10g., builis 5g., perilės asorti 5g., ridikėliai švž. 10g.
Padažas salotoms: krapai švž. 30g., aliejus 30g., druska 2g., pipirai 2g.
Pomidorų drebučiai: vynuoginiai pomidoriukai 50g., druska 1g., pipirai 1g., želatinos lakštai 5g., balto vyno actas 10g.
Kiaušinių tryniai: virti putpelių kiaušiniai 5vnt., majonezas 10g., druska 1g., pipirai 1g.
Citrininio sviesto ikrai: citrina 5g., sviestas 30g., citrinos sultys 5g., šaltas vanduo 2ltr.
Džiovintas jautienos kumpis: džiovintas kumpis 20g.
Gaminame:
Sūdytas lašišos suktinukas su varške: Lašiša supjaustoma plonais griežinėliais, pasūdoma, į vidurį dedama trinta varškė ir susukamas suktinukas, kuris laikomas šaltai 2 val. Tiekiant supjaustoma griežinėliais.
Lašiša rūkyta: Lašišos filė užmarinuojama su prieskoninėmis žolelėmis, ir išrūkoma su čiobrelių ir obelų drožlėmis. Prieš tiekiant pabarstoma prieskoniais.
Lašiša kepta žemoje temperatūroje 34º C temp.: Lašišos filė supjaustoma gražiais kubeliais, sudedama į skardą ir kepama orkaitėje 34º C temperatūroje 50 min. išimtą lašiša paskaniname prieskoniais.
Agurkų ir krapų drebučiai: Visi ingredientai sutrinami, po to perkošiami per sietelį, dedama želatinos lakštų ir užstingdoma.
Salotų puokštė: Visos daržovės nuplaunamos ir sudedamos į šaltą vandenį, prieš tiekiant visos salotos nusausinamos.
Padažas salotoms: Visi ingredientai sutrinami ir perkošiami per sietelį, paruoštas padažas paskaninamas prieskoniais.
Pomidorų drebučiai: Vynuoginiai pomidorai nublanširuojami ir sutrinami su vyno actu, po to viskas perkošiama per sietelį, dedami želatinos lakštai ir atvėsinama, paruošti drebučiai tiekiant supjaustomi kubeliais.
Kiaušinių tryniai: 3 minutes verdami kiaušiniai, po to iškarto atšaldomi, nuimamas baltymas ir kiaušinių tryniai sutrinami su majonezu ir prieskoniais, po to formuojami rutuliukai.
Citrininio sviesto ikrai: Sviestas išlydomas iki 75º C temperatūros, įtarkuojama citrinos odelė ir sudedamos natūralios sultys ir viskas gerai išmaišoma. Paruoštas sviestas dedamas į šaltą vandenį, lašelio principu.
Džiovintas jautienos kumpis: džiovintas kumpis.
Skanaus!
Idėja: Restoranas "Diverso"