• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius pakviestas atvykti į Pažadėtąją žemę. Tokį kvietimą Premjerui pirmadienį perdavė Izraelio Valstybės vicepremjeras ir strateginių reikalų ministras Mošė Jalonas (Moshe Ya'alon).

REKLAMA
REKLAMA

Dėkodamas už kvietimą A. Kubilius pažymėjo, kad labai dažnai jam puikiai sekasi kalbėtis ir tartis įvairiausiose pasaulio šalyse vien todėl, kad visur tenka sutikti įtakingų ir daug pasiekusių litvakų. "Žinau, kad ir dabartinis Izraelio Premjeras didžiuojasi tuo, kad yra litvakas", - sakė Lietuvos Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

Vicepremjeras kaip oficialus Izraelio Valstybės atstovas lydi "Gyvųjų maršo" dalyvius, kurie šiomis dienomis vieši Vilniuje ir lankosi žydų genocido vietose, kultūros objektuose, susitinka su Lietuvos žydų bendruomenės ir Lietuvos institucijų atstovais.

Susitikimo pradžioje pažymėta, kad susiformavo pozityvi dvišalių santykių dinamika, reguliariai susitinka abiejų šalių atstovai.

"Pastaruosius metus abi šalys konkrečiais sprendimais stiprina tarpusavio bendradarbiavimą politikos, ekonomikos, kultūros, istorijos srityse bei skatina žmonių abipusį bendravimą", - susitikime sakė Premjeras A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Vicepremjeras M. Jalonas pasidalino mintimis apie tai, kaip Izraelis mato dabarties iššūkius - Irano problemą, Islamo džihadą, Izraelio-palestiniečių konfliktą. "Vienas iš šio vizito tikslų - plačiau nušviesti Izraeliui kylančias grėsmes ir iššūkius, išsamiau supažindinti su propaguojamomis vertybėmis ir įsitikinimais, kad būtų suprantamesni Izraelio daromi sprendimai", - sakė svečias.

Taip pat buvo aptarti artimiausi dvišaliai vizitai. Birželio 2-3 dienomis į Lietuvą planuoja atvykti Izraelio užsienio reikalų ministras Avigdoras Libermanas (Avigdor Lieberman), o birželio 13-17 dienomis planuojamas Lietuvos ūkio ministro Dainiaus Kreivio vizitas Izraelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų