REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stipriausias planetos žmogus Žydrūnas Savickas ne tik laimėjo Europos rąsto kėlimo čempionatą, bet jame dar pagerino ir pasaulio rekordą.

REKLAMA
REKLAMA

Tituluočiausias Lietuvos galiūnas nebestebina rekordais. Jie tapo Žydrūno vizitine kortele, nes beveik per kiekvienas varžybas jis gerina rekordus.

REKLAMA

Kauno „Akropolyje“ surengtame Senojo žemyno rąsto kėlimo čempionate šeštadienį varžėsi dešimt Senojo žemyno galiūnų, tarp kurių išsiskyrė vienas stipriausių pasaulyje šios sporto šakos atstovų buvęs biržietis, dabar – vilnietis Ž. Savickas. Jis iškėlė 212,5 kg sveriantį rastą ir net 2,5 kg pagerino pačiam nuo praėjusių metų lapkričio 16 dienos priklausiusį planetos rekordą.

Šio Europos čempionato dalyviams buvo sunku konkuruoti su Žydrūnu, kuris šiemet buvo oficialiai paskelbtas 2008-ųjų stipriausiu pasaulio galiūnu. Ž. Savickas šeštadienį 17,5 kg aplenkė antrąją vietą užėmusį lenką Krzysztofą Radzikowskį ir 22,5 kg daugiau iškėlė už bronzą pelniusį lietuvį Vidą Blekaitį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune surengtose varžybose buvo dalijami ne tik medaliai, bet ir kelialapiai į kitais metais vyksiantį pasaulio rąsto kėlimo čempionatą. Be minėtų prizininkų, juos dar iškovojo ketvirtąją ir penktąją vietas užėmę atletai - serbas Erwinas Katona (180 kg) ir Saulius Brusokas (170 kg).



Europos rąsto kėlimo čempionato rezultatai:

1. Žydrūnas Savickas (Lietuva) 212,5 kg (pasaulio rekordas).

2. Krzysztofas Radzikowskis (Lenkija) 195 kg.

3. Vidas Blekaitis (Lietuva) 190 kg.

4. Erwin Katona (Serbija) 180 kg.

5. Saulius Brusokas (Lietuva) 170 kg.

6. Agrisas Kazelnikas (Latvija) 165 kg.

7. Marejas Leitis (Latvija) 165 kg.

8. Aleksandras Mantserovas (Rusija) 160 kg.

9. Dainis Zageris (Latvija) 150 kg.

10. Markusas Menickas (Estija).

Marius Ūkas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų