REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

29-erių metų birtas Jensonas Buttonas vakar Brazilijoje vykusiame priešpaskutiniame šių metų „Formulės-1“ pirmenybių etape finišavo tik penktas, bet to užteko, kad jis anksčiau laiko užsitikrintų naujojo čempiono vardą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai neįtikėtina. Aš praradau balsą, ypač po kelių paskutinių lenktynių, kurios tikrai buvo įspūdingos. Aš – pasaulio čempionas! To laukiau visą savo gyvenimą – tiksliau 21 metus nuo to laiko, kai pirmą kartą atsisėdau į automobilį.

REKLAMA

Man patinka pergalės, bet niekada netikėjau, kad tapsiu čempionu,“ – prisipažino „Brawn GP“ ekipos lyderis, triumfavęs net šešiuose iš pirmų septynių šio „Formulės-1“ sezono etapuose.

J. Buttonas likus vienam etapui iki čempionato pabaigos turi 89 taškus, antras žengia vokietis Sebastianas Vettelis„Red Bull“ su 74 taškais, o trečias – brazilas Rubensas Barrichello, surinkęs 72 taškus.

Paskutinės šio sezono „Formulės-1“ lenktynės vyks lygiai po dviejų savaičių, spalio 30 dieną, Abu Dhabio trasoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Nors čempionas jau aiškus, paskutiniame etape neturėtų trūkti kovos: dėl antros pozicijos vairuotojų įskaitoje varžysis minėti S. Vettelis ir R. Barrichello, o trečios vietos likimą konstruktorių įskaitoje aiškinsis „McLaren“ (71 taškas) ir „Ferrari“ (70 taškų) komandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų