• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinės parlamentinės partijos nesutaria dėl vieno bendro kandidato pirmalaikiuose Prezidento rinkimuose ir dabar jau pripažįsta sieksiančios "minimalaus skaičiaus" kandidatų.

REKLAMA
REKLAMA

Pripažįstama, jog rinkimuose socialdemokratų, socialliberalų, liberalcentristų ir konservatorių partijoms gali atstovauti ne mažiau kaip du kandidatai - Česlovas Juršėnas ir Valdas Adamkus.

REKLAMA

"Iš tiesų tariamės, kad gali būti mūsų partijoms atstovaujantys keli kandidatai, bet dėsime visas pastangas, kad jų būtų minimalus skaičius. Nesakome, kad būtinai turi būti vienas kandidatas ir šiandieną supratome, kad ko gero minimalus skaičius kandidatų tai - Č. Juršėnas ir V. Adamkus", - po ketvirtadienį įvykusio keturių partijų atstovų susitikimo sakė Tėvynės sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius.

Socialdemokratams šiame susitikime atstovavo Juozas Bernatonis, socialliberalams - Naujosios sąjungos rinkimų štabo pirmininkas Vaidas Pliusnis, Liberalų ir centro sąjungai - jos vadovas Artūras Zuokas, Tėvynės sąjungai - jos pirmininkas Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Kubiliaus, pirmajame tokio formato susitikime buvo pasikeista partijų turimais visuomenės nuomonių apklausų duomenimis. Taip pat sutarta akylai stebėti ir analizuoti padėtį toliau, rinktis į reguliarius susitikimus kas savaitę tuo pačiu laiku.

Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas A. Zuokas teigė, jog liberalcentristų, kaip ir konservatorių, turimos apklausos rodo, kad didžiausius šansus laimėti Prezidento rinkimus turi Valdas Adamkus ir Algirdas Brazauskas. Todėl A. Brazauskui atsisakius dalyvauti rinkimuose, realiausia yra V. Adamkaus kandidatūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu socialdemokratų apklausos, pasak J. Bernatonio, rodo, kad būtent jų iškeltas kandidatas Č. Juršėnas yra pats stipriausias kandidatas.

"Pagal tas apklausas, kurių rezultatus šiuo metu mes turime, Č. Juršėnas bus antrame rinkimų ture. Šiandieną dar nedrįstame pasakyti, kad jis bus Prezidentas, bet antrame ture jis bus tikrai", - žurnalistams ketvirtadienį sakė J. Bernatonis.

Socialliberalų rinkimų štabo vadovas V. Pliusnis teigė, jog kol kas kalbėti apie konkrečias kandidatūras dar anksti, ir neatskleidė, ar socialliberalai kels Artūro Paulausko kandidatūrą.

REKLAMA

Pasak A. Kubiliaus, galutinis "pats rimčiausias partijų sprendimas dėl kandidatų bus priimtas, likus 15 dienų iki pirmojo rinkimų turo". Prezidento rinkimų įstatymas numato, jog būtent šiuo laiku, t. y., likus ne mažiau kaip 15 dienų iki rinkimų pradžios, kandidatai gali atsiimti savo kandidatūras.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų