REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj Vilniuje jau ketvirtą kartą rengiamas tradicinis bėgimas "Bėkime kartu su Živile Balčiūnaite". Sykiu tai bus ir atvirasis Lietuvos 10 km bėgimo plentu čempionatas.

REKLAMA
REKLAMA

Tik bėgimo išvakarėse sužinojusi varžoves trisdešimtmetė maratonininkė Ž.Balčiūnaitė neišsigando: "Šis bėgimas bus gera kontrolinė treniruotė. Kovosiu tik dėl pergalės."

REKLAMA

Mūsų šalies olimpietė kovo mėnesį buvo sunerimusi, kad dėl finansinių sunkumų bėgimas gali neįvykti.

"Manėme, kad sunkmečiu jau nepavyks surengti bėgimo, bet ačiū rėmėjams, kurie išgelbėjo, - džiaugėsi Živilė. - Smagu, kad atvyksta didelis būrys užsieniečių. Bet norėčiau paskatinti ir lietuvius: nebūkite abejingi - pasidarykite šventę, negalvodami apie starto mokestį ir vietą, kurią užimsite. Mūsų svajonės - masinis bėgimas su garsiomis žvaigždėmis."

REKLAMA
REKLAMA

Iš triskart surengtų bėgimų Ž.Balčiūnaitė laimėjo du: pirmąjį ir trečiąjį. O 2007-aisiais olimpietė finišavo trečia. Tąsyk nugalėjo kita mūsų šalies stajerė šiaulietė Rasa Drazdauskaitė.

Pastaroji ir šį sekmadienį kovos dėl Lietuvos čempionės vardo. Su minėtomis maratonininkėmis rimtai konkuruos Remalda Kergytė, Vaida Žūsinaitė bei būrys pajėgių svečių iš užsienio.

"Šiemet jau nereikėjo įkalbinėti Kenijos bėgikų, - džiaugiasi vienas bėgimo organizatorių, Ž.Balčiūnaitės treneris Romas Sausaitis. - Šios šalies atstovai patys veržiasi į Vilnių. Taip jie nori įsitvirtinti Europoje ir užsitikrinti geresnį gyvenimą."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Sausaitis išskyrė Kenijos bėgikes Einuce Kales, šiemet 5 km distanciją įveikusią per 15 min. 35 sek., ir Ecler Loywapet, maratoną nubėgusią per 2 val. ir 34 minutes. Stipri, pasak R.Sausaičio, ir Ukrainos rinktinės narė Vera Ovčeruk (10 km nubėgo per 33:15).

"Lietuvės bandys nepralaimėti, - taip mūsų šalies bėgikių šansus įvertino R.Sausaitis. - O mūsų vyrams bus sunku patekti į dešimtuką."

Dėl 10 km bėgimo plentu Lietuvos čempiono vardo konkuruos Povilas Fedorenka, Aurimas Skinulis, Tomas Matijošius ir olimpietis, sportinio ėjimo atstovas Darius Škarnulis. Jiems rimtą konkurenciją sudarys kenas Emanuelis Somalis, šiemet Berlyne 25 km bėgimo distancijoje užėmęs ketvirtąją vietą, kiti Kenijos ir Ukrainos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų