REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį, balandžio 4 d. 16 val. knygyne „Pegasas“ (PC „Panorama“, Saltoniškių g. 9) įvyks žinomo žurnalisto, TV laidų vedėjo, keliautojo Martyno Starkaus knygos „Šilko kelias, arba 10 000 kilometrų su „Pagieža“ pristatymas.

REKLAMA
REKLAMA

Autoriui knygą pristatyti padės ir jos herojus ­– žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius.

REKLAMA

„Pegaso“ knygynuose nuolat organizuojame susitikimus su populiariausiais lietuvių autoriais. Neabejoju, kad Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus linksmi kelionių pasakojimai ne vieną skaitytoją įkvėps nuotykiams ir naujų šalių pažinimui“, –  sakė knygynų tinklo „Pegasas“ vadovas Mindaugas Balčiūnas.

Renginyje iš pirmų lūpų išgirsite unikalius kelionės senuoju Šilko keliu įspūdžius, pasakojimus apie svetur patirtus nuotykius, pamatysite nuotraukose užfiksuotas gražiausias kelionės akimirkas. Sužinosite, kaip sekėsi „Pagiežos“ ekipažui  –  Martynui ir Vytarui –  įveikti Šilko kelią, kokie nuotykiai, nesusipratimai ir staigmenos laukė dviejų draugų ir senučio mersedeso kelionės metu.

REKLAMA
REKLAMA

Šilko kelias – seniausias žinomas prekybos kelias, nuo antikos iki viduramžių pabaigos jungęs Kiniją, Indiją, Persiją, Arabiją, Graikiją ir Romą. Juo buvo gabenami brangakmeniai, šilkas, prieskoniai ir kiti Rytų turtai, vyko kultūros mainai.

Gerą istorinio Šilko kelio gabalą šeši keliautojai iš Lietuvos įveikė senais mersedesais. Daugiau kaip 10  000 kilometrų iki galutinio tikslo – Uzbekijos sostinės Taškento – ikikarinių Lietuvos kariuomenės tankų vardais pakrikštyti automobiliai „Slibinas“, „Drąsutis“ ir „Pagieža“ riedėjo mėnesį. Knygos autorius, televizijos laidų prodiuseris ir vedėjas Martynas Starkus į šį nuotykį leidosi trokšdamas pamatyti paslaptingąją Persiją. Kartu su juo „Pagiežos“ ekipažą sudaręs Vytaras Radzevičius parūpino kelionei „oficialų“ motyvą: aplankyti jo karinės tarnybos Turkmėnijoje vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų