REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį greičiausiai iš dujinio pistoleto apšaudytas lengvasis automobilis, kuriuo važiavo Alytaus miesto ir rajono merai.

REKLAMA
REKLAMA

Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) BNS informavo, kad dėl šio įvykio sulaikyti du Jiezno gyventojai. Jie dar mokosi vidurinės mokyklos 12 klasėje.

REKLAMA

Incidentas nutiko sekmadienį 15.40 val. kelyje Antakalnis-Jieznas-Merkinė, už Jiezno miestelio, pranešė Alytaus apskrities VPK.

Alytaus miesto meras Česlovas Daugėla su žmona ir Alytaus rajono meru Algirdu Vrubliausku vyko miesto savivaldybei priklausančiu automobiliu „Škoda Superb“. Miesto ir rajono vadovai važiavo namo iš Kaišiadoryse vykusių atlaidų.

Apie 15.40 val., likus maždaug kilometrui iki sankryžos Vilnius-Prienai-Jieznas-Druskininkai, Alytaus vadovo mašiną pasivijo „Opel Calibra“ tamsintais langais.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip naujienų portalui delfi.lt sakė Alytaus rajono meras A.Vrubliauskas, staiga atsidarė užpakalinės „Opel“ durelės ir pasirodė ranka su ginklu. Kurį laiką šaulys taikėsi. Savivaldybės vairuotojas metėsi į kairę, A.Vrubliauskas pasakojo pats bandęs pasilenkti. Netrukus nuaidėjo šūvis, durelės užsidarė.

Niekas nebuvo sužalotas, neapgadintas ir automobilis. Todėl manoma, kad ginklas buvo dujinis. Automobiliai dar kurį laiką važiavo vienas paskui kitą (paskui „Opel“ nusuko degalinės link). „Škoda“ keleiviai įsidėmėjo „Opel“ numerius. Č.Daugėla iškart paskambino Alytaus policijos viršininkui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos duomenimis, šauta iš dujinio revolverio „Magnum“ atidarius dureles, nuo galinės sėdynės.

Dėl įvykio Alytaus apskrities VPK atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Pareigūnai sulaikė du įtariamuosius.

Incidento iniciatorius aiškino, kad pajuokauti šaudamas bandė dvyliktokas L.G. Kitas dvyliktos klasės mokinys vairavo automobilį. Abu jaunuoliai yra Jiezno gyventojai.

Už įžūlių veiksmų, grasinimų, patyčių arba vandališkų veiksmų demonstravimą, nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai, visuomenės rimties ir tvarkos sutrikdymą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų