REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis pavedė kanceliarijos Vidaus audito skyriui atlikti auditą dėl ankstesnės Vyriausybės kanceliarijos užsakytų „darbinių instrukcijų“ apie drąsios šalies įvaizdį po 700 litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano galva, iš esmės keistokas tas įkainis - 700 litų. Be jokios abejonės tai negerai, ir mes pradėsime vidinį auditą, pasižiūrėti, kaip ten yra“, - BNS penktadienį tikino D. Matulionis.

REKLAMA

Kancleris tikino nebuvęs informuotas jam pavaldaus Komunikacijos departamento apie šią reklamos agentūros „Not Perfect/Y&R“ parengtos knygelės „Lietuvos įvaizdžio knyga. Praktinis vadovas“ kainą - ir teigė išgirdęs minėtą sumą tik iš žurnalistų.

„Nežinau, ar iš tiesų ji tiek kainuoja, bet jei tiek, tą reikia adresuoti į buvusio premjero Gedimino Kirkilo ir kanclerio Valdemaro Sarapino daržą - nenoriu ir negaliu prisiimti jokių įsipareigojimų dėl šios programos“, - sakė D. Matulionis.

REKLAMA
REKLAMA

Apie knygelės kainą teigė nieko nežinojęs ir premjeras Andrius Kubilius. Jis penktadienį žurnalistams žadėjo domėtis, kaip vyko konkursas dėl knygos leidybos.

„Aš manau, kad tai yra tikras išlaidavimas. Trūksta žodžių“, - taip „Praktinį vadovą“ įvertino Vyriausybės vadovas.

D. Matulionio teigimu, Lietuvos kaip drąsios šalies įvaizdžio programą, pradėtą ankstesnės valdžios, per krizę nuspręsta nutraukti - nebebus pasirašomos naujos sutartys, nutraukiami kai kurie projektai.

„Programos apskritai nebeliks - ne įvaizdis dabar svarbiausia, reikia iš tikrųjų mums Vyriausybės kanceliarijoje pinigus taupyti. Bus sutvarkyta tik Vyriausybės kanceliarijos nauja svetainė. O tos programos - ne tam dabar turi būti skiriami pinigai. Tuo metu, kai buvo pinigų, galbūt ir buvo logiška, bet dabar neberacionalu paprasčiausiai“, - tvirtino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Vyriausybės Komunikacijos departamento komunikacijos koordinavimo skyriaus vedėjas Šarūnas Sakalauskas BNS yra teigęs, kad knygos vertė, iš pažiūros atrodanti didelė, iš tiesų tėra normali ar netgi maža, nes tokie esą „tarptautiniai marketingo įkainiai“.

Tokius pačius motyvus dėstė ir to paties Komunikacijos departamento vadovas Laurynas Bučalis. Paklaustas, ar prisiima atsakomybę už minėtą projektą ir jo vykdymą, L. Bučalis išsigynė, kad knyga užsakyta ne departamento, o kanceliarijos, kuriai tuomet vadovavo V. Sarapinas.

REKLAMA

„Knygą užsakė Vyriausybės kanceliarija. Mes turėjome Įvaizdžio komisijos pavedimą koordinuoti šį procesą, o sutartiniai dalykai - kainos ir kiti vykdomi pagal strateginį veiklos planą, kuriame numatytos tokios išlaidos, o pirkimą vykdo Viešųjų pirkimų komisija“, - aiškino L. Bučalis.

Buvusio kanclerio Valdemaro Sarapino vadovauta Vyriausybės kanceliarija, pasišovusi išmokyti valstybės institucijų atstovus vienu balsu kalbėti apie „drąsios“ Lietuvos įvaizdį, pernai birželį užsakė „darbines instrukcijas“, kurių vienos kaina siekia 700 litų.

REKLAMA

Brošiūros turinio, nedidelio formato, prabangios poligrafinės kokybės, siuvinėtais viršeliais knygelę parengė viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi reklamos agentūra „Not Perfect/Y&R“. Visas 100 egz. tiražas mokesčių mokėtojams atsiėjo 70 tūkst. litų: 52 tūkst. litų už kūrybinius darbus (turinį, dizainą) ir 17 tūkst. - už gamybą.

Knygelėje yra nemažai puslapių, kuriuose tekstų apskritai nėra, pateiktos tik spalvotos grafinės iliustracijos, kai kuriuose puslapiuose tekstą sudaro 5 - 7 eilutės, trumpai apibrėžiant, kaip turėtų būti pristatomas Lietuvos - drąsios šalies įvaizdis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkretus „Praktinio vadovo“ autorius, spaustuvė, leidinio tiražai knygoje nenurodomi. Vyriausybės kanceliarijos atstovai aiškina, kad knygos turinio autoriai - reklamos specialistai, kurie rengdami knygą konsultavosi su įvairiomis valstybės žinybomis.

Leidinį ketinama platinti tik valstybės institucijoms ir nevyriausybinėms organizacijoms, taip pat viešiesiems asmenims.

Organizuoti knygos gamybą Komunikacijos departamentui praėjusiais metais pavedė Lietuvos įvaizdžio komisija, ir jis pradėtas įgyvendinti dar valdant ankstesniam premjerui - socialdemokratui Gediminui Kirkilui. Tuomet Vyriausybės kanceliarijai vadovavo kancleris V. Sarapinas.

Leidinys išleistas 2009 metų sausio 1 dieną.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų